Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Να κατευνάσει τον εκνευρισμό των επενδυτών προσπάθησε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την αστάθεια που παρουσιάζει ο τραπεζικός τομέας τις τελευταίες εβδομάδες.

«Δεν θα έλεγα ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανησυχία για τον τραπεζικό τομέα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντομπρόβσκις στο CNBC από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται λόγω του σημερινού Eurogroup.

Επισήμανε δε πως είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση, ως απάντηση στην οικονομική κρίση, προκειμένου να περιοριστούν οι κίνδυνοι για τον τραπεζικό τομέα.

Παράλληλα, τόνισε πως οι ανακεφαλαιοποιήσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί από τις τράπεζες μαζί με τα stress test συνέβαλαν στη μείωση του κινδύνου ενώ υπογράμμισε πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι ασφαλείς.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν χάσει περίπου το ένα τέταρτο της αξίας τους στην αγορά από την αρχή του έτους ενώ οι διευθύνοντες σύμβουλοι έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθειας για να καθησυχάσουν τους επενδυτές.