Ευρώπη

Όλαφ Σολτς: Αγόρασε φορολογικά δεδομένα από το Ντουμπάι έναντι €2 εκατ.

  • newsroom


Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών, τα δεδομένα παρείχαν πληροφορίες για περιουσιακά στοιχεία στο Ντουμπάι που έχουν αποκρυβεί από τις φορολογικές αρχές

Μυστικά φορολογικά δεδομένα για να αποκαλύψει μαζική φορολογική απάτη αγόρασε για πρώτη φορά μέσω της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Φορολογικής Υπηρεσίας (BZSt) ο Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, πρόκειται για εκτενείς πληροφορίες εκατομμυρίων φορολογουμένων, συμπεριλαμβανομένων αρκετών χιλιάδων Γερμανών, οι οποίοι μεταξύ άλλων έχουν ακίνητα περιουσιακά στοιχεία στο Εμιράτο του Κόλπου Ντουμπάι.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ελπίζει ότι από την αγορά των μυστικών φορολογικών δεδομένων θα αποκαλυφθούν σημαντικά διασυνοριακά φορολογικά αδικήματα.

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών, τα δεδομένα παρείχαν πληροφορίες για περιουσιακά στοιχεία στο Ντουμπάι που έχουν αποκρυβεί από τις φορολογικές αρχές.

Εκτός από την διαλεύκανση ποινικών αδικημάτων, τα δεδομένα διασφάλισαν επίσης ότι οι φορολογικές αρχές θα έχουν πλήρη πρόσβαση σε διασυνοριακές συναλλαγές. Έτσι θα αποφευχθεί η απώλεια φορολογικών εσόδων.

Τα δεδομένα προσφέρθηκαν από ανώνυμο πληροφοριοδότη και η αγορά τους κόστισε στην Ομοσπονδιακή Κεντρική Φορολογική Υπηρεσία περίπου 2 εκατ. ευρώ. Μετά τη μυστική παράδοση του υλικού, τα δεδομένα βρίσκονται επί του παρόντος στην εν λόγω Αρχή, η οποία έχει την έδρα της στη Βόννη.

Την επόμενη εβδομάδα τα δεδομένα θα παραδοθούν στις φορολογικές αρχές των ομοσπονδιακών κρατιδίων, ώστε αν κριθεί απαραίτητο να ερευνηθούν ποινικά κολάσιμες φορολογικές παραβάσεις. Μέχρι τώρα, μόνο τα ομοσπονδιακά κρατίδια έχουν αγοράσει φορολογικά δεδομένα και η διαδικασία θεωρείται αμφιλεγόμενη.

Διαβάστε ακόμη

Πώς βρίσκουμε τιμές ζώνης και αντικειμενική αξία ακινήτων – Δείτε τον ψηφιακό χάρτη

Τα 8 βήματα για νοικιάσετε ακίνητα μέσα από πλατφόρμες τύπου AirBnB

Ηλεκτρονικά διόδια: Έρχονται οι χρεώσεις ανά χιλιόμετρο – Νέες τιμές