Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Δημοσιονομικό πλεόνασμα της τάξεως των 5 δισ. ευρώ αναμένει γι’ αυτό το έτος, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, λόγω των υψηλότερων από τα αναμενόμενα φορολογικά έσοδα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Der Spiegel επικαλούμενο ανώνυμες ανώνυμες πηγές της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχει δηλώσει ότι στοχεύει ώστε να η Γερμανία να παρουσιάσει για το 2015 ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Αν και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, εντούτοις αναφέρθηκε στην μηνιαία έκθεση του υπουργείου, που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, και η οποία έδειξε μια αύξηση της τάξεως του 8,6% στα γερμανικά φορολογικά έσοδα μόνο μέσα στον Ιούλιο.

Επίσης, υψηλά ήταν και τα έσοδα από τη δημοπράτηση συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας.

Οι πηγές επιβεβαιώνουν ότι το τελικό αποτέλεσμα θα αποδειχθεί καλύτερο των κυβερνητικών προβλέψεων για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.