Ευρώπη

Politico: Tι προβλέπει για τους εμβολιασμούς έως τέλος καλοκαιριού στην ΕΕ – Η θέση της Ελλάδας

  • newsroom


Δείτε αναλυτικούς πίνακες - Πόσους εμβολιασμούς έχει κάνει κάθε χώρα - Προς αποτυχία ο στόχος των Βρυξελλών για 70% - Στις πρώτες έξι θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα

Στα τέλη του 2020 ένα κύμα αισιοδοξίας «σάρωσε» την Γηραιά Ήπειρο λόγω της έναρξης των εμβολιασμών. Ωστόσο, έναν μήνα μετά, ο σκεπτικισμός έχει εξαπλωθεί απ’ άκρη σ’ άκρη με τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να βλέπουν τον αρχικό τους προγραμματισμό όχι μόνο να πέφτει έξω αλλά να δυσκολεύονται ακόμη και να συνεχίσουν τους εμβολιασμούς, έστω και σε χαμηλότερα επίπεδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Politico, κανένα κράτος-μέλος της ΕΕ δεν θα πετύχει τον κοινό στόχο για τους εμβολιασμούς, εάν δεν βρεθεί λύση με την AstraZeneca και μάλιστα εάν αυτοί συνεχίσουν με τους σημερινούς ρυθμούς, οι Βρυξέλλες στο τέλος του καλοκαιριού θα δουν κάποιες χώρες της Ένωσης μετά βίας να ξεπερνούν το 30% της κάλυψης του ενήλικου πληθυσμού, ενώ ορισμένες θα είναι ακόμα και κάτω από το 20%.

Η σύγκριση των όσων προέβλεπε η αρχική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα και της πρόβλεψης για το τέλος καλοκαιριού βάσει των διαθέσιμων εμβολίων μέχρι αυτή την στιγμή, σύμφωνα με το Politico.

Διαβάστε περισσότερα: protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

«Σηκώνουν τα χέρια» μεγάλοι λιανέμποροι για το click inside

Πού οδηγεί ο συμβιβασμός Fraport – Ελευθέριος Βενιζέλος με το Δημόσιο

«Τέλος χρόνου» για Σωκράτη Κόκκαλη και Intralot: Τι θα αποφασίσουν οι ομολογιούχοι

Απόρρητο Απόρρητο