Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

«Προσπαθούμε να δώσουμε ένα χέρι βοηθείας στην ελληνική κυβέρνηση, σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να βρούμε μια λύση», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Mατέο Ρέντσι, μιλώντας πριν από λίγο στην τηλεοπτική εκπομπή Virus του δημόσιου καναλιού Rai Due.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο σαραντάχρονος επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, ο οποίος είχε χθες αργά το απόγευμα τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης, πρόσθεσε επίσης ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να φερθεί πονηρά και να αφήσει άλλους να πληρώσουν, αλλά μια βασική ευελιξία, ως αντάλλαγμα για τις μεταρρυθμίσεις, πρέπει να εξασφαλισθεί».

Χθες, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ μέσω των προσπαθειών για επίτευξη συμφωνίας της Αθήνας με τους εταίρους της, όπως ανέφερε ιταλική κυβερνητική πηγή.

Η ίδια πηγή είπε ότι ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Παντοάν αναμένεται να παραστεί στο έκτακτο Eurogroup της Παρασκευής για την Ελλάδα, όπου θα εξεταστεί το ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης.

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν πως ο Ιταλός υπουργός θα παρέμενε στη Ρώμη, προκειμένου να λάβει μέρος σε ένα σημαντικό υπουργικό συμβούλιο.

Τηλεφωνική επικοινωνία που διήρκησε περίπου 50 λεπτά είχαν

Tο απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 50 λεπτών με τη καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συζήτηση διεξήχθη μέσα σε καλό κλίμα, με την γερμανική πλευρά να κρατάει μια πιο θετική γραμμή μετά και τα όσα ακούστηκαν νωρίτερα σήμερα για την σκληρή της στάση απέναντι στο αίτημα που κατέβαλλε η ελληνική κυβέρνηση για 6μηνη δανειακή επέκταση της σύμβασης.

Επιπλέον, φάνηκε πως υπάρχει διάθεση για αμοιβαίες υποχωρήσεις.