Κινήσεις από ευρωπαϊκές χώρες για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα με την Κυριακή να γίνεται το πρώτο βήμα, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.
Σύμφωνα με πρωθυπουργό ευρωπαϊκής χώρας που επικαλείται η Bild, «είναι τρέλα αυτό που έκανε ο Τσίπρας (για το δημοψήφισμα), παίζει για την φωτιά στο σπίτι του».
Το χρωστάμε στην Ελλάδα και τους Έλληνες να αντιδράσουμε, είπε με φόντο την Σύνοδο Κορυφής.
Ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Angela Merkel, τον Γάλλο Πρόεδρο, Francois Hollande, τον Ιταλό Πρωθυπουργό, Matteo Renzi, και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αρχηγοί κρατών της ευρωζώνης θα περιμένουν να ακούσουν το περιεχόμενο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και μετά θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.
Ο Λευκός Οίκος δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής για τις τελευταίες εξελίξεις και για το γεγονός ότι η Ελλάδα οδεύει προς δημοψήφισμα, ενώ ούτε το ΔΝΤ ήθελε να σχολιάσει τη νέα δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη ότι δεν θα πληρωθεί η δόση προς το Ταμείο στις 30 Ιουνίου.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.