Ευρώπη

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Σήμερα η συζήτηση για την τουρκική παραβατικότητα

  • Γρηγόρης Τζιοβάρας


Προειδοποιήσεις από Παρίσι και Βερολίνο προς την Άγκυρα - Μητσοτάκης: Η ΕΕ να δείξει τη συνέπειά της για τις προκλήσεις τηςΤουρκίας

Σταθερός στη στρατηγική να θέτει τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στο ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο και να συνδέει τις ελληνικές θέσεις με τα συμφέροντα της ΕΕ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε να προστεθεί στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής των 27 Ευρωπαίων ηγετών το θέμα των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Έτσι, κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες, όπως έκανε ήδη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, με την πρόσφατη έξοδο του Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καθώς και την απαράδεκτη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τα Βαρώσια, στην Κύπρο.

«Δυστυχώς, η Τουρκία φαίνεται να παραμένει συνεπής στην προκλητική της και επιθετική της συμπεριφορά. Την ίδια συνέπεια επιβάλλεται να επιδείξει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που η ίδια έχει λάβει, προκειμένου η συμπεριφορά αυτή, εφόσον συνεχιστεί, να έχει τις ανάλογες συνέπειες», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr