Θα διεξαχθούν από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή – Άγνωστη η ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων
Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές τράπεζες θα βρεθούν αντιμέτωπες με ένα νέο κύκλο stress tests από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ), με στόχο φυσικά να διαπιστωθεί η «υγεία» του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Τα stress tests ξεκινούν την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις… 19.00 ώρα Ελλάδας (η ΕΒΑ εμφανίζεται εξαιρετικά οργανωμένη ως προς αυτό), ενώ θα εξετασθούν μία σειρά σενάρια από το πλέον ακραίο της ύφεσης έως αυτό της καλής πορείας της οικονομίας και το κατά πόσο οι τράπεζες έχουν την απαραίτητη κεφαλαιακή επάρκεια για να αντέξουν.
Πάντως η ΕΒΑ δεν ανακοίνωσε πότε θα δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα των stress tests, με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια να αποτελούν για μία ακόμη φορά το μεγάλο αγκάθι.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.