Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν την κοινή τους προσέγγιση για το προσφυγικό απέναντι στις χώρες της ΕΕ που πιέζουν για την λήψη πιο δραστικών μέτρων για την μείωση των ροών.

Σε μία ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, συζήτησαν για το μεταναστευτικό και τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργεί όχι μόνο στην ΕΕ αλλά και στις δύο χώρες.

Στην συνομιλία τους επιβεβαιώθηκε η κοινή τους προσέγγιση για το προσφυγικό, καθώς και η θέλησή τους να μην υποχωρήσουν στις απόψεις των χωρών της ομάδας Βίσεγκραντ οι οποίες πιέζουν για πιο δραστικά μέτρα ενάντια στις ροές προσφύγων κάτι που θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στην Ελλάδα καθιστώντας την μία χώρα «αποθήκη» μεταναστών και προσφύγων.

Πηγή: protothema.gr