«Καμπάνα» 10 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε σε τρεις μονάδες του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης TikTok η ιταλική αρχή ανταγωνισμού για ανεπαρκείς ελέγχους περιεχομένου που μπορεί να είναι επιβλαβές για νέους ή ευάλωτους χρήστες, σύμφωνα το Reuters.

Το TikTok, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, και άλλες εταιρείες κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων της μητρικής εταιρείας του Facebook και του Instagram, Meta Platforms, έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο ρυθμιστικών αρχών σε όλο τον κόσμο που έχουν ως στόχο τους την προστασία των ανήλικων χρηστών.

Η ιταλική ρυθμιστική αρχή αναφέρθηκε σε βίντεο που δείχνουν νεαρά άτομα να εκτελούν μια πρακτική γνωστή ως “γαλλική ουλή”, μια πρόκληση που είναι δημοφιλής στους χρήστες και η οποία περιλαμβάνει το τσίμπημα των μάγουλων για να αφήσουν ένα μώλωπα που διαρκεί στο ζυγωματικό.

Διαφωνία από Tik Tok

«Διαφωνούμε με αυτήν την απόφαση», δήλωσε εκπρόσωπος της TikTok σε μια ανακοίνωση σχετικά με το πρόστιμο αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, προσθέτοντας ότι η πλατφόρμα είχε «περιορίσει εδώ και πολύ καιρό την ορατότητα» των γαλλικών βίντεο Scar για κάτω των 18 ετών.

Τον περασμένο μήνα, η ιταλική αρχή επικοινωνιών AGCOM – μια ξεχωριστή ρυθμιστική αρχή – ανάγκασε την TikTok να αφαιρέσει τα βίντεο.

Η ιταλική ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε ότι τα δυνητικά επικίνδυνα βίντεο είχαν επίσης διαδοθεί μέσω αλγορίθμων δημιουργίας προφίλ.

«Η TikTok δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα για να αποτρέψει τη διάδοση τέτοιου περιεχομένου και δεν έχει συμμορφωθεί πλήρως με τις κατευθυντήριες γραμμές που έχει υιοθετήσει, καθησυχάζοντας τους πελάτες ότι η πλατφόρμα είναι ένας “ασφαλής” χώρος», ανέφερε η ρυθμιστική αρχή της Ιταλίας.

Διαβάστε ακόμη

Προϋπολογισμός: Εκτινάχθηκε στα 3,4 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα – Φοροέσοδα 11,4 δισ. ευρώ το πρώτο δίμηνο

ΤτΕ: Αναθεωρεί στο 2,3% την ανάπτυξη για το 2024 (πίνακες)

ΕΛΣΤΑΤ: Ισχυρή αύξηση 82,1% στις κενές θέσεις εργασίας το δ’ τρίμηνο (γραφήματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ