Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

του Ιωάννη Αντύπα

Έντονο παρασκήνιο εξελίσσεται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον είχαν μια σύντομη συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων και συγχρονισμό δράσης.

Η συνάντηση διήρκεσε λίγο λιγότερο από μια ώρα και κύρια θεματολογία της ήταν η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα που αποτελεί και το «κύριο πιάτο» της σημερινή Συνόδου.

Επίσης διεθνή μέσα αναφέρουν πως είναι πιθανό να υπήρχε και συζήτηση σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, ένα θέμα που απασχολεί έντονα τους τρείς ηγέτες, που πλέον δεν αποτελεί όμως την ίδια προτεραιότητα στην ατζέντα τους.

Ενδεικτική ήταν η δήλωση της Καγκελάριου Μέρκελ που εξέφρασε την ελπίδα της ότι στο τέλος «θα υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι όλα τα κράτη θα είναι έτοιμα να συμμετέχουν σε αυτή την κατάσταση».

Τέλος η σημερινή Σύνοδος ενδέχεται να διαρκέσει για πολλές ώρες καθώς είναι επιθυμία του Προέδρου Ντόναλντ Τούσκ να ολοκληρώνονται οι Σύνοδοι μέσα σε μια ημέρα.