Ευρώπη

Τζόνσον: Kοινοβουλευτική έρευνα σε βάρος του Βρετανού πρωθυπουργού για τα κορωνοπάρτι

  • newsroom


Εγκρίθηκε η πρόταση για την παραπομπή του ζητήματος σε κοινοβουλευτική επιτροπή

Η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε τη διενέργεια έρευνας για τις κατηγορίες ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παραπλάνησε το κοινοβούλιο με τις αρχικές του τοποθετήσεις για τις αναφορές ότι ο ίδιος και συνεργάτες του παραβίασαν το αυστηρό lockdown που είχε επιβληθεί στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Οι βουλευτές ενέκριναν την πρόταση για την παραπομπή του ζητήματος σε κοινοβουλευτική επιτροπή που θα αποφανθεί εάν οι αρνήσεις του Τζόνσον αναφορικά με την παραβίαση του lockdown συνιστούν «περιφρόνηση» της Βουλής των Κοινοτήτων, στον απόηχο του επακόλουθου προστίμου που του επιβλήθηκε από την αστυνομία για παραβίαση των κανονισμών.

Η πρόταση εγκρίθηκε χωρίς καμία αντίρρηση, αφού η κυβέρνηση εγκατέλειψε την προσπάθεια να καθυστερήσει την έκδοση απόφασης αναφορικά με τη διενέργεια ή όχι της σχετικής έρευνας.

Νωρίτερα ένας από τους υπουργούς του Μπόρις Τζόνσον, ο Μάικλ Έλις, είχε προαναγγείλει ότι ο πρωθυπουργός θα διευκόλυνε τη διαδικασία, επιτρέποντας στους συντηρητικούς βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός Τζόνσον «είναι ευτυχής να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε έρευνα κρίνει σκόπιμη η Βουλή».

Διαβάστε ακόμη:

Citi: Παγκόσμια πρόκληση ο πληθωρισμός – Οι επιπτώσεις από τον πόλεμο Ρωσίας και Ουκρανίας

Πιο κοντά (;) η αύξηση των επιτοκίων – Τα στοιχήματα των traders και οι δεύτερες «σκέψεις» της ΕΚΤ

Κόστος διαβίωσης: Η μεγαλύτερη απειλή για τον Μακρόν ενόψει εκλογών