Ευρώπη

Βρετανία: Δεν θα πιστεύετε το πρόστιμο που ισχύει για χαλασμένους υαλοκαθαριστήρες

  • newsroom


Οι υαλοκαθαριστήρες θεωρούνται βασικό εξάρτημα για την ασφάλεια του αυτοκινήτου και έτσι το πρόστιμο και η ποινή στο point system είναι πολύ υψηλά.

Ένα από τα πράγματα που σπάνια ελέγχουμε στα αυτοκίνητά μας στην χώρα μας και αφήνουμε την αντικατάστασή τους κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή είναι οι υαλοκαθαριστήρες.

Και όμως, αυτό το χαμηλού κόστους εξάρτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ασφάλειά μας αλλά και την ασφάλεια των πεζών και των υπόλοιπων αυτοκινήτων στον δρόμο.

Κάτι που αναγνωρίζουν χώρες όπως η Βρετανία, η οποία τιμωρεί με πολύ υψηλό πρόστιμο όσους έχουν φθαρμένους ή μη λειτουργικούς υαλοκαθαριστήρες στα αυτοκίνητά τους.

Συγκεκριμένα το πρόστιμο μπορεί να φθάσει έως και τις 2.500 λίρες ή λίγο πάνω από τα 3.000 ευρώ ενώ υπάρχει και ποινή τριών βαθμών στο point system.

Μάλιστα αν επιβεβαιωθεί η ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα τριών ετών τότε ο οδηγός χάνει το δίπλωμά του το λιγότερο για έξι χρόνια!

Οι Βρετανοί θεωρούν -και σωστά- ότι η οδήγηση σε χαμηλές συνθήκες ορατότητας λόγω των προβληματικών καθαριστήρων είναι μείζον ζήτημα οδικής ασφάλειας, και ότι το εξάρτημα αυτό αποτελεί σοβαρή ένδειξη ενός αυτοκινήτου σε επικίνδυνη κατάσταση χωρίς το δικαίωμα να κινείται νόμιμα στον δρόμο.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto