Ευρώπη

Βρετανία: Εντός ωρών η «πράσινη λίστα» με τις χώρες όπου θα επιτραπούν τα ταξίδια χωρίς καραντίνα

  • newsroom


Ποιες χώρες αναμένεται να συμπεριληφθούν στον κατάλογο προορισμών χαμηλού κινδύνου - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Την «πράσινη λίστα» με περιοχές χαμηλού κινδύνου, στις οποίες οι πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς να χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους, δημοσιεύει σήμερα η κυβέρνηση του Λονδίνου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στον κατάλογο που θα ανακοινώσει σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας σε συνέντευξη Τύπου θα περιλαμβάνονται λίγες μόνο χώρες – ανάμεσά τους, το Ισραήλ, η Μάλτα, το Γιβραλτάρ, η Ισλανδία και πιθανόν και η Πορτογαλία, τα ταξίδια στις οποίες αναμένεται να λάβουν το πράσινο φως από τις 17 Μαΐου, ημέρα επανεκκίνησης της τουριστικής βιομηχανίας στη χώρα του Τζόνσον.

Η Ελλάδα, η Ισπανία και η Γαλλία συγκαταλέγονται στις χώρες εν αναμονή, θα μπουν δηλαδή στη «πράσινη λίστα» προς τα τέλη Ιουνίου, όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί πως, όσοι Βρετανοί πολίτες επιστρέφουν στην πατρίδα τους από χώρες που ανήκουν στην «πορτοκαλί ζώνη», όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και Γαλλία, θα υποβάλλονται σε δύο μοριακά τεστ Covid στη διάρκεια της δεκαήμερής καραντίνας τους.

Υπενθυμίζεται ότι, η βρετανική εφημερίδα «Telegraph» είχε αποκαλύψει την Τρίτη ότι στην αναθεωρημένη σύσταση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών για τις περιοχές που θεωρούνται χαμηλού κινδύνου, συγκαταλέγονται πέντε ελληνικά νησιά: η Ρόδος, η Κως, η Ζάκυνθος, Κέρκυρα και η Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο από μία χώρα της «πράσινης λίστας» θα συνοδεύεται από την υποχρέωση υποβολής σε δύο τεστ ανίχνευσης της COVID-19, ένα πριν από την άφιξη και ένα ανήμερα της επιστροφής ή την επόμενη ημέρα.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει ήδη τονίσει ότι θα αξιολογήσει εκ νέου τα σχέδιά της για τα ταξίδια στα τέλη Ιουνίου, με την Ελλάδα να είναι μία από τις χώρες που θα προστίθεται στη πράσινη λίστα, όπως υποστηρίζουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Διαβάστε ακόμη:

Πειραιώς: Πρεμιέρα με limit down για τις νέες μετοχές (upd)

Attica Bank: Η απόφαση για μετατροπή του DTC αντί hive-down ενισχύει το ενδιαφέρον των επενδυτών

Τι αποκαλύπτει η Μελίντα Γκέιτς για τη σχέση του Μπιλ Γκέιτς με τον Τζέφρι Επστάιν

Απόρρητο Απόρρητο