Απεργία οκτώ ημερών θα πραγματοποιήσουν τον επόμενο μήνα οι φύλακες ασφαλείας στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου διεκδικώντας αύξηση των αποδοχών τους. Ωστόσο, η απεργία τους θα συμπέσει με την ενθρόνιση του βασιλιά Κάρολου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδικάτου Unite, περίπου 1.400 φύλακες θα μετέχουν στην απεργία η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5, 6, 9, 10, 25, 26 και 27 Μαΐου και θα οδηγήσει «αναπόφευκτα σε αναστάτωση και καθυστερήσεις». Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί  10ήμερη απεργία στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Βρετανίας, η οποία τελείωσε στις αρχές του Απριλίου.

«Έχουμε έναν γενικό διευθυντή που πιστεύει ότι είναι αποδεκτή η αύξηση των εισοδημάτων, αρνούμενος παράλληλα στους δικούς του εργαζόμενους μια αξιοπρεπή αύξηση μισθού», δήλωσε η γενική γραμματέας του συνδικάτου, η Σάρον Γκράχαμ.

Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωπος του αεροδρομίου διαβεβαιώσε σύμφωνα με το ΑΠΕ ότι το αεροδρόμιο λειτούργησε ομαλά «κατά τις 10 πρώτες ημέρες της αποτυχημένης απεργίας του Unite», λειτούργησε ομαλά κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα και αυτό θα συμβεί και πάλι.

«Δεν θα αφήσουμε το Unite να διαταράξει τη ροή των επισκεπτών στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια μιας τόσο σημαντικής περιόδου για τη χώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι η πλειονότητα των συναδέλφων του στο Χίθροου δεν θέλουν να απεργήσουν και «θέλουν να δεχτούν την πρόταση που είναι στο τραπέζι».

Σύμφωνα με τη διοίκηση η πρόταση προς τους εργαζόμενους προβλέπει αύξηση πάνω από 10% του μισθού τους, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου και επιπλέον ένα εφάπαξ πριμ 1.150 στερλινών (1.300 ευρώ).

Σημειώνεται ότι πέρυσι την άνοιξη και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, το αεροδρόμιο αντιμετώπισε απεργίες και έλλειψη προσωπικού, που προκάλεσαν ατελείωτες ουρές αναμονής, καθυστερήσεις, προβλήματα διαχείρισης των αποσκευών και ακυρώσεις πτήσεων.

Η Βρετανία συγκλονίζεται εδώ και μήνες από επαναλαμβανόμενες απεργίες σε πολλούς τομείς με αίτημα καλύτερες αποδοχές απέναντι στις αυξήσεις των τιμών που ξεπερνούν το 10%.

Διαβάστε ακόμη

Τι αλλάζει στην Ikea: Έρχονται νέα μοντέλα καταστημάτων

Έρευνα: Ποιες επιχειρήσεις κερδίζουν και ποιες χάνουν από τον πληθωρισμό

Τέμπη: Στη δημοσιότητα το πόρισμα για το δυστύχημα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ