Η Μόσχα ζήτησε εξηγήσεις από τις ελβετικές αρχές για το περιστατικό κατά το οποίο μαχητικό αεριωθούμενο της πολεμικής αεροπορίας της Ελβετίας προέβη σε επικίνδυνο ελιγμό σε μικρή απόσταση από ένα ρωσικό αεροσκάφος με το οποίο ταξίδευε ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας (κάτω Βουλής) Σεργκέι Ναρίσκιν στον εναέριο χώρο της Γαλλίας, ανέφερε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.
“Είναι απαραίτητο για μας να μας δώσουν σαφείς πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη”, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-24, σημείωνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Το υπουργείο Άμυνας της Ελβετίας επιβεβαίωσε ότι το πολεμικό αεροσκάφος ήταν πράγματι ένα από τα 18 μαχητικά της Πολεμικής της Αεροπορίας, διαψεύδοντας ωστόσο ότι πετούσε σε επικίνδυνα μικρή απόσταση από το ρωσικό αεροσκάφος. Έκανε λόγο για έναν “έλεγχο ρουτίνας”.
Παράλληλα, η Μόσχα ζήτησε συγγνώμη προς το Παρίσι για την κλήτευση του πρεσβευτή της Γαλλίας στη Μόσχα, Ζαν-Μορίς Ριπέρ για να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό, καθώς νωρίτερα σήμερα μια πηγή του ρωσικού ΥΠΕΞ διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο κυβερνήτης του ρωσικού αεροσκάφους είχε δηλώσει ότι αναγνώρισε ένα γαλλικό μαχητικό.
Το Παρίσι διέψευσε την εμπλοκή γαλλικού μαχητικού στο περιστατικό με ρωσικό αεροσκάφος και με ανακοίνωση τους το υπουργείο Εξωτερικών και Άμυνας της Γαλλίας, εξέφρασαν την απογοήτευση τους για την κλήτευση του Γάλλου πρέσβη τους στη Μόσχα.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.