search icon

Ναυτιλία

C Transport Maritime: Ψηφιοποιεί τις τεχνικές λειτουργίες της εν πλω με την Kaiko Systems

Η Kaiko Systems ενισχύει το καθεστώς ασφαλείας της CTM και κάνει τις χειροκίνητες τεχνικές λειτουργίες πιο αποτελεσματικές και αξιόπιστες

Τη νέα της συνεργασία με τη C Transport Maritime (CTM) για την ανάπτυξη του λογισμικού της σε ολόκληρο τον στόλο της CTM, που αποτελείται από 30 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, ανακοίνωσε σήμερα η Kaiko Systems, εταιρεία τεχνολογίας με έδρα το Βερολίνο.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Χρησιμοποιώντας το λογισμικό της Kaiko Systems, η CTM θα είναι σε θέση να απλοποιήσει τις χειροκίνητες τεχνικές λειτουργίες των πληρωμάτων επί του σκάφους ενώ οι συνήθεις λειτουργίες όπως η επιθεώρηση και η συντήρηση θα είναι πλέον βασισμένες σε δεδομένα.

Η CTM είναι ένα από τις κορυφαίες εταιρείες μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου στον κόσμο. Με ένα αυστηρό και καινοτόμο καθεστώς ασφάλειας, η CTM κέρδισε πρόσφατα το 2022 Safety4Sea Dry Bulk Operator Award. Η απόφασή της να εφαρμόσει την λύση της Kaiko Systems ακολούθησε μια εντατική δοκιμαστική φάση.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, αποδείχθηκε ότι η Kaiko Systems μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής του καθεστώτος ασφαλείας και να μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για τις επιθεωρήσεις για τα πληρώματα. Επιπλέον, το σύστημα δομεί τα δεδομένα σε οπτικοποιημένες πληροφορίες, επιτρέποντας στις ομάδες της ξηράς να εντοπίσουν άμεσα πιθανά προβλήματα και να αναλάβουν δράση.

Αποτελεσματικές τεχνικές λειτουργίες μέσω κινητών συσκευών

«Η ταχύτητα και η ακρίβεια είναι το κλειδί για την τεχνική διαχείριση», σχολίασε ο Francesco Canepa, Τεχνικός Διευθυντής της CTM. «Η Kaiko Systems είναι σε θέση να επαληθεύει και να κατηγοροποιεί δεδομένα σε δυναμική ανάλυση αυτόματα. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να βλέπουμε άμεσα πόσο αναλυτικά εφαρμόζεται το καθεστώς ασφαλείας μας και μας επιτρέπει να εντοπίζουμε τους κινδύνους και να αναλαμβάνουμε δράση για τους πελάτες μας νωρίτερα.

Επιπλέον, η ομάδα της Kaiko Systems είναι γρήγορη και πρόθυμη να απορροφήσει νέες ιδέες για να βελτιώνει συνεχώς την προσφορά της. Αναμένουμε ότι η συνεργασία με την Kaiko Systems θα φέρει περαιτέρω βελτιώσεις στην απόδοση του στόλου μας και τη λειτουργική αποτελεσματικότητα».

Ο Francesco Canepa τόνισε επίσης το επίπεδο διαφάνειας που μπορεί πλέον να προσφέρει το CTM: «Με την Kaiko Systems, είναι πλέον δυνατό για τους πελάτες μας να έχουν ενημερωμένη αξιολόγηση των σκαφών τους τόσο σε μακροοικονομικό όσο και σε αναλυτικό επίπεδο. Αυτό μπορεί να είναι η συνολική βαθμολογία της κατάστασης, οι εικόνες, οι τάσεις, ακόμη και η προσπάθεια του πληρώματος για τη διατήρηση της κατάστασης υγείας του σκάφους».

Ο Fabian Fussek, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaiko Systems, αναφέρει σχετικά με τη συνεργασία: «Η CTM είναι γνωστή για τους ικανούς ανθρώπους της που προσφέρουν σταθερά την υψηλότερη ποιότητα στους πελάτες τους. Το ότι κερδίσαμε την εμπιστοσύνη τους αποτελεί απόδειξη της αξίας του προϊόντος μας και της αποτελεσματικότητας των λειτουργιών μας.

Η Kaiko Systems παρέχει τις απαραίτητες λύσεις για διαχειριστές και ιδιοκτήτες πλοίων όλων των μεγεθών. Οι εταιρείες που συνεργάζονται μαζί μας μπορούν να αναμένουν άμεσα πειστικά αποτελέσματα, αντί για μεγάλες χρονικές περιόδους έρευνας και ανάπτυξης. Αυτό μας ξεχωρίζει από πολλές άλλες εταιρείες και λύσεις στην αγορά».

Η Kaiko Systems εξακολουθεί να επεκτείνεται

Η Kaiko Systems, μια εταιρεία τεχνολογίας με παρουσία 2 ετών στην αγορά, βρίσκεται σε ισχυρή πορεία ανάπτυξης. Την εμπιστεύονται εταιρείες όπως η Columbia Shipmanagement, η Marlow Navigation, η USC Barnkrug και άλλες. Μέχρι σήμερα, η Kaiko Systems αναπτύσσεται σε περισσότερα από 250 πλοία, με περισσότερες από 10.000 επιθεωρήσεις να έχουν ήδη ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Διαβάστε ακόμη

Αίσιο τέλος για τα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια που βρίσκονταν υπό ομηρεία στο Ιράν

Στις αγορές με senior preferred ομόλογο και η Πειραιώς – Στόχος η άντληση τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Κατατέθηκε στη Βουλή – Οι ρυθμίσεις για αυξήσεις στις συντάξεις, επιταγή ακρίβειας, εισφορές

 

Exit mobile version