search icon

Οικονομία

Δέσμευση Βεσυρόπουλου: Ακατάσχετα και χωρίς συμψηφισμούς τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Η σημερινή κυβέρνηση δίνει έτσι «ατόφια» τα ποσά που από τον Ιούνιο του 2015 θα έπρεπε να είχαν δοθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Με ειδικά διάταξη, τα ποσά των αναδρομικών που θα δοθούν σε λίγες μέρες στους συνταξιούχους θα είναι ακατάσχετα και δεν θα υπόκεινται σε συμψηφισμό, όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργού, κυρίου Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος εξέφραζε επιφυλάξει ότι τα αναδρομικά θα κατάσχονται αν υπάρχουν χρέη πριν τα λάβουν οι δικαιούχοι, ο Απόστολος Βεσυρόπουλους προανήγγειλε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει άμεσα ειδική νομοθετική ρύθμιση.

Σύμφωνα  με την ρύθμιση αυτή:

1ον) Τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων.

2ον) Τα αναδρομικά των συνταξιούχων δεν θα δεσμεύονται και δεν θα συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο, τους Δήμους, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις Τράπεζες.

Η σημερινή κυβέρνηση δίνει έτσι «ατόφια» τα ποσά που από τον Ιούνιο του 2015 (με τις αποφάσεις ΣτΕ 2287, 2288, 2289 και 2290/2015) θα έπρεπε να είχαν δοθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στους συνταξιούχους.

«Η καταβολή των αναδρομικών αλλά και η νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες, και τα βασικά της σημεία που μόλις σας παρέθεσα συνιστούν κίνηση σεβασμού, κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας» τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Exit mobile version