search icon

Οικονομία

eΕΦΚΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τον α’ κύκλο εκπαίδευσης σε δικηγόρους και λογιστές

Ποιοι έχουν τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος και ποια στοιχεία πρέπει να καταχωρούν

Υπεγράφη σήμερα (22.07.2021) από τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από δικηγόρους και λογιστές – φοροτεχνικούς για να συμμετάσχουν στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης – πιστοποίησης και στη συνέχεια, μετά τη διενέργεια εξετάσεων, να ενταχθούν στο ειδικό μητρώο πιστοποιημένων.

Ο αριθμός ανέρχεται σε 140 και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικό αίτημα στις διαδικτυακές πλατφόρμες olomeleia.gr και oe-e.gr κατά το χρονικό διάστημα από 26/7/2021 έως 30/7/2021. Επισημαίνεται ότι στα αιτήματα τηρείται σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτημάτων υπερβεί τον ανώτατο αριθμό των επαγγελματιών που μπορούν να συμμετάσχουν στον παρόντα κύκλο εκπαίδευσης – πιστοποίησης, τα αιτήματα αυτά ισχύουν αυτοδικαίως για τον επόμενο διαθέσιμο κύκλο.

Δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος έχουν:

Στο αίτημά τους οι επαγγελματίες πρέπει να καταχωρούν:

Για την πλήρωση των ανωτέρω προϋποθέσεων εκδίδεται βεβαίωση του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου ή του Οικονομικού Επιμελητηρίου για το σύνολο των υπό πιστοποίηση επαγγελματιών.

Οι προϋποθέσεις, οι κανόνες διαδικασίας και λοιπά θέματα για την πιστοποίηση των επαγγελματιών καθορίζονται στην με αριθ.45891/2021 απόφαση του υπουργού.

Διαβάστε ακόμη

Φοροδιαφυγή: Οι «προνομιούχοι» που γλιτώνουν με πρόστιμα αντί λουκέτου

Λαγκάρντ: Σε τροχιά η οικονομική ανάπτυξη, αυξημένη αβεβαιότητα και «λίγες διαφωνίες»

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πέτυχε το 3 στα 3 με ανοδικές συνεδριάσεις

 

Exit mobile version