search icon

Οικονομία

Επίδομα και δάνειο 1.000 + 1.000 ευρώ για όσους κλείσουν «δια νόμου» από αύριο

Έρχεται νέα και «μη Επιστρεπτέα» Προκαταβολή 1,65 δισ. τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο

Νέου τύπου Επιστρεπτέα Προκαταβολή, που υποκαθιστά και ενσωματώνει την Ειδική Αποζημίωση των 300-534 ευρώ και τα voucher που είχαν λάβει τον Απρίλιο, θα δοθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες που είχαν αποκλειστεί από τους προηγούμενους κύκλους του προγράμματος.

Παλαιοί και νέο δικαιούχοι, εκτιμάται πως θα μοιραστούν 900 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο και άλλα 750 δισ. τον Δεκέμβριο. Για πρώτη φορά εντάσσονται και ατομικές επιχειρήσεις που δεν έχουν καν ταμειακή μηχανή.
 
Η μεγάλη και ουσιώδης διαφορά όμως είναι ότι η νέα «Επιστρεπτέα 4 και 5» θα είναι «μισό – μισό» δάνεια και επιχορήγηση. Δηλαδή 500+500 ευρώ τον Νοέμβριο αν πλήττονται ατομικές επιχειρήσεις ή 1000+1.000 ευρώ για ατομικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες που κλείνουν με κρατική εντολή λόγω Κορωνοϊού. Και άλλα τόσα μπορεί να λάβουν και τον Δεκέμβριο με την Επιστρεπτέα 5.

Έτσι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή διευρύνεται σε ποσά , σε δικαιούχους και σε γεωγραφικές περιοχές της χώρας. Οι όροι θα καθοριστούν με απόφαση τις ερχόμενες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr:

Έτσι η Επιστρεπτέα 4 για τον Νοέμβριο διευρύνεται και αντί 600 εκατ. μηνιαίως, υπολογίζεται ότι θα φτάσει σε 900 εκατ. ευρώ γιατί εντάσσονται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Η επιστρεπτέα 5 επίσης εκτιμάται θα ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ και θα φτάσει στα 750 εκατ. ευρώ.

Exit mobile version