search icon

Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης: Τα 8 βασικά σημεία για την αίτηση – Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι (vid)

Περισσότεροι θα είναι οι δικαιούχοι φέτος λόγω αύξησης των εισοδηματικών ορίων

Ξεκινά σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ η πλατφόρμα myΘέρμανση για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, θα ανοίξει μέσα στον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η εκκίνηση της διάθεσης θα γίνει με τιμή 1,40 ευρώ ανά λίτρο μετά και την κρατική επιδότηση των 25 λεπτών.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, λόγω αύξησης των εισοδηματικών ορίων, ενώ αυξημένο θα είναι και το ύψος του επιδόματος καθώς η βάση υπολογισμού είναι τα 350 ευρώ από 300 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Όπως ανέφερε προσφάτως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, το άνοιγμα της πλατφόρμας για το πετρέλαιο θέρμανσης  αναμένεται προς το τέλος του χρόνου, σημειώνοντας ότι «απαιτεί να έχεις πληρώσει το πετρέλαιο, οπότε ανοίγει (η πλατφόρμα) κοντά στα Χριστούγεννα φέτος, είναι πολύ μεγαλύτερο και καλύπτει πολλά νοικοκυριά που θα επιλέξουν ως θέρμανση κι άλλα είδη, έχουμε διευρύνει πολύ σε σχέση με πέρυσι, είναι μια καλή βοήθεια που θα πάρουν τα νοικοκυριά.

Η μεγάλη βοήθεια είναι το 0,25 (επιδότηση) στην αντλία και αφορά το σύνολο των νοικοκυριών. Η δική μας ιεραρχία είναι, πρώτα ο ηλεκτρισμός, μετά η θέρμανση και μετά τα ευάλωτα νοικοκυριά».

Τα SOS για τους δικαιούχους του επιδόματος

Τι πρέπει να επιλέξουν

Διαβάστε ακόμα:

 Deutsche Bank: Οι 10 ενεργειακές προκλήσεις της Ευρώπης – Γιατί είμαστε μόλις στην αρχή της κρίσης

Κοπελούζος με Macquarie για το 20% της μεγάλης διασύνδεσης της Κρήτης

WWF Ελλάς: Πρότυπη αναδάσωση σε καμένη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Σουνίου

Exit mobile version