search icon

Οικονομία

Επιδόματα, συντάξεις, δώρο Πάσχα: Πότε πληρώνονται – «Εορταστικός» Απρίλιος για χιλιάδες δικαιούχους

Συνταξιούχοι, άνεργοι, εργαζόμενοι σε αναστολή ή και όχι, δικαιούχοι των επιδομάτων ΟΠΕΚΑ, και όσοι αναμένουν την προκαταβολή σύνταξης θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους, εντός του τρέχοντος μήνα

Μπαράζ πληρωμών έχει ξεκινήσει ήδη, από τις 12 Απριλίου, με τις πληρωμές να συνεχίζονται για ολόκληρο τον Απρίλιο. Χιλιάδες δικαιούχοι θα δουν πληρωμές αυτόν τον μήνα, καθώς καταβάλλονται επιδόματα και παροχές από ΟΠΕΚΑ και ΟΑΕΔ αντίστοιχα, δώρο Πάσχα σε μισθωτούς, συντάξεις, αναδρομικά κληρονόμων και προκαταβολή σύνταξης.

Πιο αναλυτικά, στις 12 Απριλίου 2021 ξεκίνησαν να καταβάλλονται τα αναδρομικά σε όσους έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη, με τον e-ΕΦΚΑ να ανακοινώνει την επιστροφή 20.403.789,13 ευρώ από μειώσεις συντάξεων της περιόδου Ιούνιου 2015–Μαΐου 2016 που κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του e-ΕΦΚΑ την περίοδο 12-16 Απριλίου πραγματοποιούνται οι εξής καταβολές:

Παράλληλα, από τον ΟΑΕΔ γίνονται κατά την περίοδο 12-16 Απριλίου οι εξής καταβολές:

Τι πληρώνεται μετά τις 20 Απριλίου

Η καταβολή συντάξεων, επιδομάτων και δώρου Πάσχα θα καταβληθούν στο δεύτερο μισό του Απριλίου. Ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών.

Συντάξεις: Πληρωμές από 23 έως 28 Απριλίου

Άνεργοι: Στις 25 Απριλίου, ο ΟΑΕΔ θα προπληρώσει το επίδομα ανεργίας του Μαΐου.

Δώρο Πάσχα: Στις 28 Απριλίου σε μισθωτούς και σε εργαζόμενους σε αναστολή 

Τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι που τελούν σε αναστολή σύμβασης εργασίας από τον Ιανουάριο, το δώρο Πάσχα. Για το διάστημα αναστολής, το δώρο Πάσχα θα υπολογιστεί με βάση το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, δηλαδή το επίδομα των 534 ευρώ.

Για τους μισθωτούς το επίδομα εορτών Πάσχα είναι ίσο με μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο. Καταβάλλεται στο ακέραιο εφόσον η σχέση εργασίας των μισθωτών με τον εργοδότη είχε διάρκεια ολόκληρη την επίμαχη χρονική περίοδο, δηλαδή από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30ης Απριλίου. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το παραπάνω χρονικό διάστημα, δικαιούνται αναλογία Δώρου Πάσχα, το οποίο υπολογίζεται σε ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού για κάθε 8 ημέρες διαρκείας της εργασιακής σχέσης.

ΟΠΕΚΑ: Χιλιάδες δικαιούχοι των επιδομάτων θα πληρωθούν τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει εκτάκτως, λόγω Πάσχα, στις 29 Απριλίου, αντί της 30ης μια σειρά από επιδόματα και παροχές στους δικαιούχους. Ειδικότερα, ο ΟΠΕΚΑ αναμένεται να καταβάλει το επίδομα γέννησης, το επίδομα ενοικίου, το επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής Ανασφάλιστων υπερηλίκων, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (π. ΚΕΑ), τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, το Επίδομα Ομογενών, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και η “Σύνταξη Υπερηλίκων του ν. 1296/1982”.

Προκαταβολή σύνταξης: Πριν το Πάσχα

Οι δικαιούχοι της προκαταβολής σύνταξης θα λάβουν την πρώτη μηνιαία προκαταβολή των 384 ή 360 ευρώ, καθώς και τα αναδρομικά που αναλογούν στους μήνες καθυστέρησης απονομής της σύνταξής τους πριν από το Πάσχα (πιθανότατα τη Μεγάλη Εβδομάδα), ανάλογα σε ποια κατηγορία ανήκει ο ασφαλισμένος.

Διαβάστε ακόμη:

Επιστρεπτέα 7: Οι «κόφτες» που αφήνουν έξω δικαιούχους

Reuters: Η Ελλάδα «ανοίγει» στον τουρισμό από την επόμενη εβδομάδα

Ενημέρωση από τους servicers για την πορεία των τιτλοποιήσεων ζητούν οι θεσμοί

Exit mobile version