search icon

Οικονομία

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Για ποιους λόγους κόπηκε το 60% των αιτήσεων

200.000 είχαν αύξηση εσόδων εν μέσω κορωνοϊού

Σε λειτουργία τέθηκε σήμερα Τρίτη 2 Μαρτίου η εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «myBusinessSupport» (www.aade.gr/mybusinesssupport), της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει οριστική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, καλούνται να υποβάλουν αίτηση χορήγησης της χρηματοδοτικής ενίσχυσης.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6 λήγει την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021. Η διαθέσιμη χρηματοδότηση από τον, εν εξελίξει, 6ο κύκλο ανέρχεται συνολικά στα 500 εκατ. ευρώ.

Από την προκαταρκτική ανάλυση των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, προκύπτει ότι από τις 721.396 επιχειρήσεις που υπέβαλαν οριστική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, δικαιούχοι είναι οι 286.181.

Αναφορικά με τους λόγους απόρριψης, προκύπτει ότι:

Οι κατηγορίες των δικαιούχων, ο τρόπος προσδιορισμού του ύψους της ενίσχυσης και οι σχετικές διαδικασίες έχουν καθοριστεί με την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΓΔΟΥ 232/1-3-2021 (ΦΕΚ 804/Β΄/1-3-2021). Η καταβολή της ενίσχυσης στους πρώτους δικαιούχους θα ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Διαβάστε ακόμη

Το δυσμενές σενάριο για τον τουρισμό και το κόστος στην Οικονομία

Ποια εισοδήματα «σκανάρει» η Εφορία

Το ράλι των Greeks στη Wall Street

Exit mobile version