search icon

Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Στα πόσα ευρώ ανέρχεται ο μέσος φόρος (vid)

Ποιες είναι οι αλλαγές που εισήγαγε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων - Μέχρι πότε μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τα έντυπα οι φορολογούμενοι

Μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχουν υποβληθεί μόνο 1.578.326 δηλώσεις  σε 50 ημέρες και με σύνολο περίπου 6,5 εκατομμυρίων που υπολογίζεται ότι θα υποβληθούν εφέτος, ήτοι το 25% των δηλώσεων.

Από τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα προκύπτει ότι το 29,05% των φορολογουμένων πληρώνει έξτρα φόρο για τα εισοδήματα του 2021, το 56% έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό, ενώ σχεδόν το 14,14% λαμβάνει επιστροφή φόρου.

Ο μέσος φόρος των χρεωστικών εκκαθαριστικών διαμορφώνεται στα 545 ευρώ, ενώ οι φορολογούμενοι καλούνται μέχρι τις 30 Ιουνίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα έντυπα των δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2021.

Εφέτος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εισήγαγε αλλαγές στις δηλώσεις. Οι αλλαγές που σημειώθηκαν στο βασικό έντυπο της εφορίας (Ε1) δεν ξεπερνούν τις οκτώ και συγκεκριμένα αφορούν τους εξής κωδικούς:

Διαβάστε ακόμα:

Ρωσία: Απαγορεύει την είσοδο στη χώρα στους Μπάιντεν και Μπλίνκεν

Αγορά ενέργειας: «Παρέλαση» funds και επενδυτών για super deals στην Ελλάδα

Λέον Αβιγκάδ (Brown Hotels): «H πλατεία Ομονοίας θα γίνει το νέο Soho» (pics)

 

Exit mobile version