search icon

Οικονομία

Κορωνοχρέη: Ρύθμιση για οφειλές σε 36 ή 72 δόσεις – Πότε λήγει η προθεσμία (vid)

Στη ρύθμιση εντάσσονται όλα τα χρέη από ασφαλιστικές εισφορές περιόδων απασχόλησης από τον Φεβρουάριο 2020 (απαιτητά από 1η Μαρτίου 2020) έως και τον Ιούνιο 2021 (απαιτητά έως 31 Ιουλίου 2021)

Τα κορωνοχρέη των πληγέντων από την πανδημία εργοδοτών – επιχειρήσεων θα μπορούν να ρυθμίζονται σε 36 ή 72 έντοκες άτοκες δόσεις καθώς οι οφειλές τους βεβαιώθηκαν στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Στη ρύθμιση εντάσσονται όλα τα χρέη από ασφαλιστικές εισφορές περιόδων απασχόλησης από τον Φεβρουάριο 2020 (απαιτητά από 1η Μαρτίου 2020) έως και τον Ιούνιο 2021 (απαιτητά έως 31 Ιουλίου 2021).

Εκτιμάται ότι το συνολικό χρέος των εργοδοτών κινείται κοντά στο 1,5 δισ. ευρώ. Αυτό το ποσό προστίθεται στα χρέη των μη μισθωτών, τα οποία όπως αποκαλύπτει η 4η τριμηνιαία έκθεση του ΚΕΑΟ είναι 1,7 δισ. ευρώ, και ανεβάζει τον συνολικό λογαριασμό της πανδημίας προς τα Ταμεία πάνω από τα 3 δισ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι στη συγκεκριμένη ρύθμιση εντάσσονται αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και εργοδότες που επλήγησαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, είχαν δηλαδή συμπεριληφθεί οποτεδήποτε στις λίστες ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών (φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες και νομικά πρόσωπα που έχουν οποτεδήποτε χαρακτηριστεί πληγέντες από την πανδημία).

Μετά την παράταση που δόθηκε η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2022 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) ή μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής εξυπηρέτησης πολιτών στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ.

Για οφειλέτες που τυχόν εξαιρούνται από την πιστοποίηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΚΕΑΟ η αίτηση θα μπορεί να υποβάλλεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΚΕΑΟ κλείνοντας ένα ηλεκτρονικό ραντεβού μέσα από τον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ.

Εφόσον οι ασφαλισμένοι χάσουν τη ρύθμιση:

Σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό χρέος των εργοδοτών εκτιμάται πως κυμαίνεται κοντά στο 1,5 δισ. ευρώ.

Αυτό το ποσό προστίθεται στα χρέη των μη μισθωτών, τα οποία όπως αποκαλύπτει η 4η τριμηνιαία έκθεση του ΚΕΑΟ είναι 1,7 δισ. ευρώ, και ανεβάζει τον συνολικό λογαριασμό της πανδημίας προς τα Ταμεία πάνω από τα 3 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΥΣΕΑ: Στο επίκεντρο η ενεργειακή ασφάλεια – Τι συζητήθηκε

Ενεργειακό ράλι: Άνοδος 13% για το φυσικό αέριο στην Ευρώπη – Προς τα $100 το πετρέλαιο

Μεγάλου (Πειραιώς): «Αύξηση 20% τον χρόνο στα υπό διαχείριση κεφάλαια των πελατών μας»

 

Exit mobile version