search icon

Οικονομία

Κορωνοϊός: Ανοιξε η πλατφόρμα στην ΕΡΓΑΝΗ για τα 800 ευρώ

Στην πλατφόρμα, θα μπορούν να ενταχθούν οι εργοδότες - οι επιχειρήσεις, ενώ οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν την αίτησή τους από την 1η Απριλίου

Τέθηκε τα μεσάνυχτα σε λειτουργία η δυνατότητα υποβολής των απαραίτητων εντύπων στο Π.Σ. Εργάνη για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους βάσει κρατικής απόφασης ή που πλήττονται βάσει ΚΑΔ προκειμένου να δηλώσουν την κατηγορία στην οποία εντάσσονται, τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή, όπως είχε προαναγγείλει χθες βράδυ ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης.

Στην πλατφόρμα, θα μπορούν να ενταχθούν οι εργοδότες – οι επιχειρήσεις, ενώ οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν την αίτησή τους από την 1η Απριλίου, διευκρίνισε ο υπουργός.

Με τη συμπλήρωση των ηλεκτρονικών εντύπων, τα οποία συνοδεύουν τις δύο υπουργικές αποφάσεις, που εκδόθηκαν  θα δοθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους, ύψους 800 ευρώ και η στήριξη στους εργαζόμενους, αλλά και στις επιχειρήσεις, μέσα από τη μείωση των μισθωμάτων κύριας κατοικίας και επαγγελματικής, ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η κυβέρνηση, προκειμένου να μειώσει τις «πληγές» της κρίσης του κορωνοϊού.

Μέτρα για τους εργαζομένους

Για τους εργαζόμενους που έχει γίνει προσωρινή αναστολή εργασίας, από επιχειρήσεις που έχουν κλείσει ή έχουν χαρακτηριστεί πληττόμενες προβλέπεται:

Μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

Σε όσους εργοδότες απασχολούν μέχρι πέντε εργαζόμενους και είναι στους προβλεπόμενους ΚΑΔ, προβλέπονται:

Οι νέοι ΚΑΔ: Ποιοι (άλλοι) ακόμα δικαιούνται 800 ευρώ και μέτρα στήριξης

Exit mobile version