search icon

Οικονομία

Μείωση ενοικίου: Οι ΚΑΔ για τους οποίους επιτρέπεται η μείωση ενοικίου τον Σεπτέμβριο

Οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων που δικαιούνται την έκπτωση 40% του ενοικίου και για το μήνα Σεπτέμβριο - Οι ΚΑΔ και για την προαιρετική απαλλαγή καταβολής μισθώματος

Τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας για τους οποίους επιτρέπεται τον μήνα Σεπτέμβριο να γίνει μείωση ενοικίου προβλέπει απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού και δικαιούνται την έκπτωση 40% του ενοικίου και για το μήνα Σεπτέμβριο καθόρισε η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Το ΥΠΟΙΚ θέσπισε και προαιρετική μείωση των μισθωμάτων κατά τουλάχιστον 30% σε συμφωνία των ιδιοκτητών με τους ενοικιαστές με παράλληλη αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες.

Οι ΚΑΔ για τους οποίους επιτρέπεται η μείωση ενοικίου τον Σεπτέμβριο είναι οι εξής:

Καθορίζεται ο Πίνακας Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των πληττόμενων επιχειρήσεων για την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020. Σε περίπτωση τετρα-ψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων.Σε περίπτωση εξαψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων.

Διάβασε περισσότερα: protothema.gr

Exit mobile version