search icon

Οικονομία

Ν. Μαντζούφας: «Δόση» €3,5 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης εντός του 2021

Σε δέκα ημέρες ξεκαθαρίζουν διαδικασίες και κριτήρια επιχορήγησης για τις επιχειρήσεις

«Καταιγίδα» χρηματοδοτήσεων επενδυτικών projects προοωνίζεται το 2022 καθώς την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα κριτήρια επιλεξιμότητος για τα προνομιακά –σχεδόν άτοκα- δάνεια 12,7 δισ. ευρώ που θα διατεθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης στις επιχειρήσεις.

Εκτός από τους όρους επιλογής όμως, το οικονομικό επιτελείο δημιουργεί και τον «κουμπαρά» που θα χρηματοδοτήσει το σχέδιο ως το 2026.  Εκτός από την προκαταβολή των 4 δισ. που έλαβε η χώρα, «αναμένουμε ότι εντός του έτους θα έρθει πρόσθετη χρηματοδότηση 3,5 δις ευρώ ως 1η «δόση» του Σχεδίου Ανάκαμψης», όπως ανέφερε ο Διοικητής του Ταμείου Ανάκαμψης κ. Νίκος Μαντζούφας στη συζήτηση στο περίπτερο του Υπουργείου Οικονομικών στην 85η ΔΕΘ, με θέμα «Ενίσχυση φορέων και επιχειρήσεων μέσω των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης – Επιλεξιμότητες».

«Τα δάνεια αυτά είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την επιχειρηματικότητα τις επενδύσεις και την Ελλάδα και πρέπει να τα αξιοποιήσουμε», επισήμανε σε σύντομη παρέμβασή του ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Θ Σκυλακάκης.

Στην τοποθέτησή του ο Διευθυντής του Τμήματος Χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο (ΕΤΕπ) κ. Γιάννης Καλτσάς ανέφερε πως η ΕΤΕπ τα τελευταία χρόνια πήρε το ρίσκο και σε δύσκολες στιγμές και έμεινε στην Ελλάδα. «Και βέβαια οι εξελίξεις μας δικαίωσαν», είπε. Αναφέρθηκε και σε πολύ έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον τομέα της Ενέργειας και άλλους κλάδους, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Β. Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Σταϊκούρας: Στα 16,6 δισ. ευρώ τα μέτρα στήριξης για το 2021 (vid)

e-ΕΦΚΑ: Έναρξη στην λειτουργία για νέες τοπικές διευθύνσεις

ΙΟΒΕ: Ενίσχυση του δείκτη επιχειρηματικών προσδοκιών – Ποιοι κλάδοι «έτρεξαν» το β’ τρίμηνο

Exit mobile version