search icon

Οικονομία

ΟΠΕΚΑ: Τα 10 επιδόματα που καταβάλλονται στις 31 Μαρτίου

Την τελευταία εργάσιμη ημέρα πληρώνονται οι διακιούχοι - Τι ισχύει για το Επίδομα Παιδιού

Μια «ανάσα» πριν την καταβολή σειράς επιδομάτων και παροχών βρίσκονται χιλιάδες δικαιούχοι. Πιο συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Προινιακών Επιδομάτων και Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) θα καταβάλει την τελευταία εργάσιμη μέρα του Μαρτίου, δηλαδή την Τετάρτη 31 Μαρτίου δέκα επιδόματα και παροχές.

Αναλυτικά, τα επιδόματα πληρώνονται:

Τι ισχύει με το Επίδομα Παιδιού

Την Τετάρτη, 31 Μαρτίου, πληρώνεται η πρώτη διμηνιαία δόση του Επιδόματος Παιδιού στους λογαριασμούς των δικαιούχων, μετά την κατάθεση της αίτησης Α21 στην ειδική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ. Σημειώνεται πως, η πλατφόρμα αιτήσεων για το Επίδομα Παιδιού έκλεισε προσωρινά για να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές.

Οι προκαταβολές που θα πληρωθούν στις 31 Μαρτίου ανέρχονται συνολικά σε 62 εκατ. ευρώ, με βάση τις 594.109 αιτήσεις, που σημαίνει κατά μέσο όρο 105 ευρώ ανά αίτηση. Η αύξηση που καταγράφεται και αποτελεί ρεκόρ προδιαγράφει και την αύξηση των δικαιούχων κατά 160.000 ενώ συνολικά θα ξεπεράσουν τους 900.000. Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού 2021, θα το λάβουν, όπως κάθε χρόνο, σε έξι δόσεις:

Προνοιακά επιδόματα

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις παρακάτω παροχές και προγράμματα σε άτομα με αναπηρία:

Επίδομα Γέννησης

Το Επίδομα Γέννησης πληρώνεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ. Η πρώτη δόση καταβάλλεται τον επόμενο μήνα από την γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η δεύτερη δόση μετά από πέντε μήνες από το μήνα γέννησης του παιδιού. Δηλαδή, όσοι πληρωθούν στις 31 Μαρτίου την πρώτη δόση, θα λάβουν τη δεύτερη στις 30 Ιουλίου 2021.

Διαβάστε ακόμα

 

Exit mobile version