search icon

Οικονομία

Πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας και τον Ιανουάριο

Τι σχεδιάζεται για ενοίκια, αναστολές συμβάσεων, ρυθμίσεις και αποζημιώσεις - Τι αναμένεται να αλλάξει στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Προς παράταση, για τον Ιανουάριο, οδεύουν μια σειρά από μέτρα στήριξης της οικονομίας, όπως η υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40%, οι αναστολές συμβάσεων εργασίας και η αποζημίωση ειδικού σκοπού, όπως επίσης και η αναστολή καταβολής δόσεων ρυθμισμένο να φύγω προς το Δημόσιο.

Παράλληλα “τρέχει” και ο σχεδιασμός για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 όπου αναμένονται μεταβολές σε διάφορους όρους όπως για παράδειγμα η διατήρηση θέσεων απασχόλησης.

Η επέκταση του lockdown και τον Ιανουάριο οδηγεί το υπουργείο Οικονομικών στην απόφαση να επεκτείνει για όσο χρειάζεται τα εν λόγω μέτρα προκειμένου να στηριχθούν τόσο επιχειρήσεις που μένουν κλειστές όσο και εργαζόμενοι τους, ενώ υπάρχουν σκέψεις να ισχύσουν τα μέτρα αυτά και για τις λεγόμενες πληττόμενες επιχειρήσεις.

Πηγές από το Υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνουν ότι υπάρχουν τα αναγκαία κονδύλια για να χρηματοδοτηθεί επέκταση των μέτρων ενώ οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέσα στο προσεχές διάστημα. Ειδικότερα και σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, προς επέκταση οδεύουν τα εξής μέτρα:

Διαβάστε ακόμη

Η αδικία του Απόστολου, το ραντεβού του Σωκράτη, τα ψάρια του Καλλιμάνη και τα ακίνητα του Μυστακίδη

Scope: Μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκά κονδύλια θα «απογειώσουν» την Ελλάδα

Jumbo: Τα Χριστούγεννα κάνουμε το 33% του τζίρου μας – Γιατί το 2020 είναι μια χαμένη χρονιά

 

 

Exit mobile version