search icon

Οικονομία

Ταμείο Ανάκαμψης: «Μοιράζει» €3,37 δισ. με 267 διαγωνισμούς που τρέχουν

Ετοιμάζονται και 21 νέες προκηρύξεις, ενώ τρέχει και το αίτημα για την 3η δόση - Ποια μεγάλα έργα δρομολογούνται

Αίτημα για την εκταμίευση ακόμα μίας δόσης, της 3ης κατά σειρά, ύψους 1,7 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης ετοιμάζεται να υποβάλει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ παράλληλα «τρέχουν» 267 διαγωνισμοί για έργα και προγράμματα συνολικής δημόσιας δαπάνης 3,37 δισ. ευρώ.

Το αίτημα θα υποβληθεί μόλις θα έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό τα προαπαιτούμενα «ορόσημα», με κάποιες εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά τους διαγωνισμούς για έργα. Παράλληλα, όμως, τρέχουν 267 διαγωνισμοί του Ελλάδα 2.0, που αξιοποιούν τους πόρους απο το Ταμείο Ανάκαμψης.

Από αυτούς, οι 208 είναι στο στάδιο της διενέργειας, 38 στο στάδιο της συμβασιοποίησης και 21 σε αυτό της προέγκρισης. Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα διαγωνισμών που είναι στο στάδιο της διενέργειας αφορούν στα εξής έργα:

Έξαλλου, αναμένεται να δημοσιευθούν 21 διακηρύξεις συνολικής δημόσιας δαπάνης 196.959.489 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), που βρίσκονται στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), για να λάβουν σύμφωνη γνώμη, και αφορούν στα παρακάτω έργα:

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας για στεγαστικά δάνεια: Διευρύνονται κατά 30% τα κριτήρια για τους ευάλωτους δανειολήπτες

Πασχαλινή εκτόξευση στις τιμές των καυσίμων – Άλμα 8% στο πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ – Πού θα φτάσει η αμόλυβδη (γράφημα)

Το «ψαλίδι» στην παραγωγή πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ+ ανατρέπει τις εκτιμήσεις για μείωση του πληθωρισμού (γράφημα)

Exit mobile version