search icon

Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και το καλοκαίρι – Πώς γίνεται η άρση ακινησίας

Για τον υπολογισμό του ποσού των τελών κυκλοφορίας, ο μήνας εντός του οποίου γίνεται η άρση της αναγκαστικής ακινησίας λογίζεται ως ολόκληρος μήνας ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή της άρσης αυτής

Όποιος κυκλοφορήσει όμως το όχημά του καταβάλλοντας τέλη με τον μήνα θα πρέπει να τηρήσει κάποιους κανόνες. Διαφορετικά κινδυνεύει με βαρύ πρόστιμο.

Σε κάθε περίπτωση, παρέχεται η δυνατότητα επιλογής, άπαξ εντός του έτους 2023, για άρση της ακινησίας επιβατικού οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης, με αναλογική καταβολή των δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες άρσης ακινησίας του οχήματος.

Η διαδικασία για την ακινησία του οχήματος

Η άρση ακινησίας θα παρέχεται χωρίς οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων σε ακινησία να καταβάλουν έξτρα χρήματα πέραν των δωδεκατημορίων που αντιστοιχούν στα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, δηλαδή ανάλογα με τους μήνες που θέλουν να κυκλοφορούν τα οχήματα τους.

Ας δούμε όμως μέσα από παραδείγματα τι σημαίνει αυτό:

Πότε μπαίνουν πρόστιμα

Με πράξη της αρμόδιας υπηρεσίας της φορολογικής διοίκησης διαπιστώνεται το οφειλόμενο ποσό, με βάση την ακριβή ημερομηνία της άρσης ακινησίας οχήματος και τίθεται εκ νέου σε κυκλοφορία το όχημα.

Διαβάστε ακόμη

Το ραντεβού του δικαστή με τον διαπλεκόμενο, τα «μπρούτα» στα γκάλοπ, ο συντελεστής του Ψυχικού και τα νέα πασχαλινά κόκκινα δάνεια

Δέκα έργα στον τουρισμό ύψους 1,5 δισ. ευρώ προς ένταξη στις στρατηγικές επενδύσεις

Uni Systems: Η «ναυαρχίδα» του Θεόδωρου Φέσσα στην πληροφορική (pic)

Exit mobile version