search icon

Οικονομία

Θεοχάρης: Η οικονομία από το 2019 έχει δημιουργήσει 400.000 νέες θέσεις εργασίας

Το κράτος έρχεται να δημιουργήσει τις συνθήκες, ώστε οι πολίτες να βρουν οικονομική λύση, σημείωσε ο υφυπουργός σχετικά με επιδόματα, market pass κ.ά.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μιλάει κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου με θέμα “Return to Greece: The journey to revive a unique experience has just started”, στο πλαίσιο της διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΙΤΒ, έκθεσης που παραδοσιακά αποτελεί βαρόμετρο, ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής αγοράς και φέτος πραγματοποιείται ψηφιακά λόγω της πανδημίας, στο Μουσείο Ακρόπολης, την Τρίτη 09 Μαρτίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οι 400.000 νέες θέσεις εργασίας από το 2019 μέχρι και σήμερα, η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και η αναμόρφωση του ΚΦΔ ήταν τα βασικά θέματα για τα οποία μίλησε σε συνέντευξη ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

Σε σχέση με την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, ο κ. Θεοχάρης, σημείωσε στον Real FM ότι «περιλαμβάνει διατάξεις εκσυγχρονισμού, απλοποίησης και ψηφιοποίησης των διαδικασιών. Ακόμη, διατάξεις για τις ρυθμίσεις που αφορούν σε τεχνικές βελτιώσεις για να λυθούν χρονίζοντα ζητήματα».

Σχετικά με επιδόματα, market pass κ.ά., ο κ. Θεοχάρης σημείωσε: «Το κράτος έρχεται να δημιουργήσει τις συνθήκες, ώστε οι πολίτες να βρουν οικονομική λύση. Δεν είναι αυτό που θα δώσει την οικονομική λύση στους πολίτες. H πραγματική οικονομία πρέπει να το κάνει αυτό. Ζούμε σε μία οικονομία ανοιχτή, η οποία πρέπει να παράγει πλούτο και αυτός ο πλούτος να φτάνει σε όλες και όλους. Το κράτος έρχεται να βοηθήσει σε εξαιρετικές και ειδικές περιπτώσεις, όπως έγινε την περίοδο της πανδημίας». Πρόσθεσε μάλιστα ότι βρισκόμαστε σε περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής και πως η κάθε χώρα είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες, οι οποίοι μάλιστα αυστηροποιούνται σε πολλά σημεία.

Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης «έθεσε τις δικές μας «κόκκινες γραμμές», όπως για παράδειγμα στις αμυντικές δαπάνες. Δεν έχουμε τις ίδιες αμυντικές ανάγκες με το Βέλγιο που δεν έχει γείτονα να το απειλεί, όπως έχουμε εμείς την Τουρκία. Συνεπώς πέτυχε, οι αμυντικές δαπάνες να μην μετράνε μέσα στις διαδικασίες ελέγχου των ελλειμμάτων».

Αναφορικά με τις τράπεζες, σημείωσε: «Προφανώς και δεν παραδίδουμε τους πολίτες στις τράπεζες. Έχουμε καταφέρει και οι τράπεζες να ορθοποδήσουν και να θέσουμε το πλαίσιο ώστε να μπορέσουν να χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία».

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης, αναφέρθηκε στην αχτίδα βελτίωσης που παρατηρείται στην βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας, σημειώνοντας πως αυτό δίνει την ελπίδα ότι «αυτό θα μειώσει τους κινδύνους μετάδοσης των προβλημάτων στην ελληνική οικονομία. Μια οικονομία που αντέχει μιας και παρουσιάζει ρυθμό ανάπτυξης 2% όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 0,4%».

Διαβάστε ακόμη 

Παπαθανάσης: Αίτημα για την 4η δόση του Ταμείου Ανάκαμψης 2,3 δισ. ευρώ

Χίλντερμπραντ (BlackRock): Η Ελλάδα πέτυχε την πιο εκπληκτική ιστορία μακροοικονομικής επανόδου

Βαθιά υποτιμημένες οι τράπεζες παγκοσμίως – Πώς ο ελληνικός κλάδος μπορεί να «πιάσει» υψηλότερες αποτιμήσεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version