Οικονομικά της υγείας

Δωρεάν εξετάσεις μαστού σε 260 γυναίκες

  • newsroom


Διακόσιες εξήντα μια γυναίκες υποβλήθηκαν σε δωρεάν εξέταση μαστού, από εθελοντές γιατρούς της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Διακόσιες εξήντα μια γυναίκες υποβλήθηκαν σε δωρεάν εξέταση μαστού, από εθελοντές γιατρούς της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Απ αυτές οι 26 ήταν άνεργες και οι 17 ανασφάλιστες. Παράλληλα οι 134 από τις 261 γυναίκες υποβλήθηκαν σε μαστογραφία στο ακτινολογικό του νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Η δωρεάν εξέταση πραγματοποιήθηκε 16 με 18 Μαρτίου 2015 στο Καλφοπούλειο- 1ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων στους χώρους όπου στεγάζεται το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού «Έλλη Λαμπέτη».

Η εξέταση έγινε με πρωτοβουλία της ΕΕΜ που φέτος είχε συμπαραστάτες τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Υγείας του Δήμου Αθηναίων και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» όπου έγιναν οι δωρεάν μαστογραφίες ύστερα από την ευγενική σύμπραξη του Διοικητού κ. Χρήστου Τσάμη.

Η πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΕΜ κ Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα εξέφρασε τις «Θερμές ευχαριστίες προς τους εθελοντές ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που βοήθησε στην πραγματοποίηση της δωρεάν εξέτασης. Επίσης στην Εταιρεία του κ Χρήστου Ζωγόπουλου για την ευγενική προσφορά του υγειονομικού υλικού που χρησιμοποιήθηκε για την κάλυψη των αναγκών κατά τη διάρκεια της δωρεάν εξέτασης».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Νάγια Μητσάκη, ως Εκπρόσωπος του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Υγείας του Δήμου Αθηναίων Καθηγήτρια κ. Μαρία Στρατηγάκη, η Διευθύντρια Υγειών Πόλεων Δ. Αθηναίων κ. Αναστασία Φεραδούρα , ο κ. Αλέξανδρος Θεοφανόπουλός Προϊστάμενος των Δημοτικών Ιατρείων και η Κοινωνιολόγος κ. Λία Τσαπατσάρη.

Η εξέταση των γυναικών πραγματοποιήθηκε από τους εθελοντές ιατρούς της ΕΕΜ που παρείχαν δωρεάν τις υπηρεσίες τους. Πρόκειται για τους κυρίους. . Βασίλη Γεωργούντζο, Χρήστο Χλόψιο, Ηλία Λυμπερόπουλο και τις κυρίες. Αγγελική Αθανασίου, Σοφία Γρέτσου, Θεώνη Αναστασιάδη, Βάσω Μαυρίδου, Ασημίνα Μπαλτούκα, Νικολέττα Στόγια με επικεφαλής την Πρόεδρο κ. Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα.