search icon

Τεχνολογία

Starship: Εξερράγη ο πύραυλος λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του – Το σοκ του Έλον Μασκ (tweets + vid)

Διεθνή πρακτορεία αναφέρουν ότι η SpaceX εκτοξεύει νέο γιγάντιο πύραυλο στην πρώτη δοκιμαστική πτήση, αλλά αποτυγχάνει λίγα λεπτά αργότερα

Η SpaceX εκτοξεύει νέο γιγάντιο πύραυλο στην πρώτη δοκιμαστική πτήση, αλλά λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του αποτυγχάνει η απόπειρα εκτόξευσης όπως αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η πρώτη μη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση εκτοξεύτηκε με επιτυχία και κατέληξε σε έκρηξη σχεδόν 4 λεπτά μετά την απογείωση.

Το Γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει ότι το Starship της SpaceX, εκτοξεύθηκε από την Starbase, το ιδιωτικό διαστημοδρόμιο της SpaceX στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας ενώ η κάψουλα Starship είχε προγραμματιστεί να αποχωριστεί από τον προωθητικό πύραυλο πρώτου σταδίου τρία λεπτά μετά την πτήση, αλλά ο διαχωρισμός δεν έγινε και ο πύραυλος ανατινάχθηκε.

«Σαν να μην ήταν αρκετά συναρπαστική η δοκιμαστική πτήση, το Starship παρουσίασε μια γρήγορη απρογραμμάτιστη αποσυναρμολόγηση πριν από τον διαχωρισμό», έγραψε η SpaceX στο Twitter.

Ο γιγάντιος πύραυλος εκτοξεύθηκε από την Starbase, το ιδιωτικό διαστημοδρόμιο της SpaceX στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας ενώ η κάψουλα Starship είχε προγραμματιστεί να αποχωριστεί από τον προωθητικό πύραυλο πρώτου σταδίου τρία λεπτά μετά την πτήση, αλλά ο διαχωρισμός δεν έγινε και ο πύραυλος ανατινάχθηκε.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί η Citi προβλέπει τέλος στο ράλι των μετοχών (γράφημα)

The Economist: «Η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό success story»

Πρόστιμο 16.000 ευρώ από τη Μόσχα στον ιδιοκτήτη της Wikipedia

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version