search icon

Τουρισμός

Eurostat: Ελληνική πρωτιά στην Ε.Ε. για την ανάκαμψη του τουρισμού

H Eurostat καταγράφει τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις διανυκτερεύσεις το 2021 έναντι του 2020 στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Κροατία, με επιδόσεις άνω του 70%, έναντι του 27% που ήταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος

Ελληνική «πρωτιά» όσον αφορά την αύξηση των διανυκτερεύσεων στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. σημειώνει για το 2021 η Eurostat, με τους ελληνικούς προορισμούς να καταγράφουν τις υψηλότερες επιδόσεις.

Συνολικά, το 2021, με βάση τα στοιχεία της Eurostat, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα της Ε.Ε. ανήλθε συνολικά σε 1,8 δισεκατομμύρια, αυξημένος κατά 27% σε σύγκριση με το 2020, αλλά μειωμένος κατά 37% σε σύγκριση με το 2019.

Τις μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Κροατία, με αυξήσεις άνω του 70% και τη χώρα μας να αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια»: Έτσι, η αύξηση των διανυκτερεύσεων στους ελληνικούς προορισμούς για την περασμένη χρονιά έναντι του 2020 ήταν στο 88,7%, για τους ισπανικούς στο 78,9% και για την Κροατία λίγο πάνω από το 70%. Η Eurostat αναφέρει ειδικά όσον αφορά τις επιδόσεις ανά χώρα την περασμένη χρονιά, ότι ο αριθμός των διανυκτερεύσεων το 2021 σε σύγκριση με το 2020 αυξήθηκε στην πλειονότητα των κρατών μελών της ΕΕ. Λετονία, Σλοβακία και Αυστρία ήταν τα κράτη- μέλη που σημείωσαν μειώσεις, με πτώση στις διανυκτερεύσεις μεταξύ 15 και 18%.

Η Eurostat καταγράφει τις επιδόσεις των κρατών- μελών και σε σύγκριση με το 2019 επισημαίνοντας ότι η πτώση των διανυκτερεύσεων είναι κατά μέσο όρο στο 37,4%. Η Ελλάδα στην περίπτωση αυτή είχε μεγαλύτερη πτώση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε ποσοστό 49,4%, ενώ η Ισπανία είναι στο μείον 44,9% έναντι του 2019.

Οι χώρες που επλήγησαν περισσότερο ήταν η Λετονία, η Σλοβακία, η Μάλτα και η Ουγγαρία, με πτώσεις που ξεπέρασαν το 50%. Αντίθετα, η Δανία και η Ολλανδία ανέφεραν, τη μικρότερη πτώση, κάτω του 20% το 2021 σε σύγκριση με το 2019.

Με βάση τα γενικότερα συμπεράσματα της Eurostat για την ανάκαμψη του τουρισμού στην Ε.Ε. το 2021:

Διαβάστε ακόμη

Η επιδότηση του ρεζερβουάρ, οι… έγκλειστοι της Αττικής Οδού, το deal του Στασινόπουλου και τα Loro Piana του υπέρκομψου τραπεζίτη

ΕΤΜΕ: Ένα «άγνωστο» success story – Πώς μια ελληνική εταιρεία έφτιαξε τεχνολογία παγκόσμιας εμβέλειας (pics)

Αυτή είναι η χώρα – γέφυρα που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη

 

Exit mobile version