search icon

Τουρισμός

Κικίλιας: Πάνω από 3 εκατ. Βρετανοί στην Ελλάδα το 2022 – Νέες πτήσεις και επέκταση της τουριστικής περιόδου (pics) (upd)

Ο υπουργός Τουρισμού μίλησε για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την καμπάνια που έχει οργανώσει η Ελλάδα για το 2023 με θέμα ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο, ενώ επισήμανε ότι από τη συνεργασία μας με τη Google έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 2.000 ξενοδόχοι

Συνέντευξη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή Breakfast show με την Kay Burley, του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου SKY News παραχώρησε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης World Travel Market η οποία άνοιξε σήμερα τις πύλες της στο Λονδίνο.

Ο υπουργός Τουρισμού μίλησε για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την καμπάνια που έχει οργανώσει η Ελλάδα για το 2023 με θέμα ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο, φιλικό στο περιβάλλον και με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία ‘eco islands’, δηλ. νησιά με ενεργειακή αυτονομία από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κάνοντας ειδική μνεία στη Σύμη, τη Χάλκη και την Αστυπάλαια που εντάχθηκαν πέρσι στην πρωτοβουλία αυτή και στην προσπάθεια να επεκταθεί το πρόγραμμα και σε ξενοδοχεία, συγκροτήματα, καθαρές παραλίες και καθαρές πόλεις.

Ο κ. Κικίλιας μίλησε για τα 3 εκατομμύρια Βρετανών που επισκέφτηκαν φέτος την Ελλάδα, την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των δύο λαών, την αγάπη που δείχνουν οι Βρετανοί τουρίστες τόσο για τα ελληνικά νησιά όσο και για την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και για την ελληνική γαστρονομία.

Επεσήμανε παράλληλα την επέκταση των πτήσεων προς Ελλάδα μέχρι τον Νοέμβριο και την έναρξη της τουριστικής σεζόν νωρίτερα, από τον Απρίλιο, τονίζοντας δε ότι η Ελλάδα είναι ένας υπέροχος προορισμός ακόμα και για το σαββατοκύριακο, το λεγόμενο ‘Greekend’.

«Η Ελλάδα είναι ένα ‘state of mind’», υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού, «από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι Έλληνες έχουμε μάθει να προσφέρουμε τη φιλοξενία μας, είναι μέρος της κουλτούρας και του DNA μας».

Τέλος, σε ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι η μετάβαση πως τον βιώσιμο τουρισμό δεν είναι καθόλου εύκολος δρόμος, πρέπει να γίνεται ένα βήμα τη φορά.

Έκανε λόγο για τις αεροπορικές εταιρίες που πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις εκπομπές άνθρακα, τα ξενοδοχεία που πρέπει να παίρνουν μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, και σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει εντάξει στο πρόγραμμά της την αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών αλλά και τη διαχείριση των ιδιωτικών επενδύσεων.

Η Ελλάδα αποτελεί ένα από τα πρώτα τουριστικά brand παγκοσμίως, και ανοίγει τον δρόμο προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός.

«Πετύχαμε αυτή τη μετατροπή των μικρών νησιών σε φιλικά προς το περιβάλλον, με επιτυχία, επομένως αποδείξαμε στον κόσμο ότι γίνεται», επισήμανε καταληκτικά ο υπουργός Τουρισμού, Β. Κικίλιας.

Από τη συνεργασία με τη Google έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 2.000 ξενοδόχοι

Ο κ. Κικίλιας παραχώρησε συνέντευξη τύπου με θέμα “Βιωσιμότητα, το μέλλον του Τουρισμού” με τη συμμετοχή του CEO της TUI Group Sebastian Ebel, της Director Of Industry Relations του Συνδέσμου Βρετανικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΑΒΤΑ) Susan Deer, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, της CEO της CommonSeas Jo Royle και του ταξιδιωτικού συγγραφέα και digital nomad Kash Bhattacharya.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι για το 2023 οι στόχοι δεν περιορίζονται στην αύξηση των εσόδων και της μέσης δαπάνης αλλά στην υλοποίηση του στόχου της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Mάλιστα ο ίδιος επισήμανε πως «η συνεργασία μας με την Google για την επιτάχυνση του πράσινου και βιώσιμου μετασχηματισμού του τουριστικού κλάδου της Ελλάδας, έχει ήδη φέρει απτά αποτελέσματα με περισσότερους από 2000 ξενοδόχους να εκπαιδεύονται σε βιώσιμες πρακτικές και 500 ξενοδοχεία που λαμβάνουν τη σχετική διαπίστευση σε λιγότερο από 6 μήνες από τότε που ξεκινήσαμε το πρόγραμμα».

Αναφορικά με τις υποδομές, υπογράμμισε ότι το Υπουργείο έχει ήδη προτεραιοποιήσει μια σειρά έργων που θα προχωρήσουν με fast track διαδικασίες και τα οποία έχουν να κάνουν με τη διαχείριση υδάτινων πόρων, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη διαχείριση απορριμμάτων, το birth allocation.

Διαβάστε επίσης 

Υποκλοπές (φάση Β’), οι Saudis θέλουν Μουντιάλ… μέσω Αθήνας, το πωλητήριο ΙΑΣΩ και η συγχώνευση Παγκρήτιας – Τράπεζας Αττικής 

Νταν Πένια: Ο «συμβουλάτορας» των κροίσων που έφτιαξε μια περιουσία 50 δισ. δολαρίων

Η βίλα στη νότια Λευκάδα που πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα

Exit mobile version