search icon

Τουρισμός

Έρευνα: Πώς τα εμβόλια θα σώσουν τα ταξίδια – Τα νέα δεδομένα

Ο δείκτης Skift Recovery δημιουργήθηκε για να παρακολουθεί το ποσοστό εμβολιασμού σε 22 χώρες, με σκοπό τη συσχέτισή του με την πορεία ανάκαμψης των ταξιδιών - Λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, η συζήτηση για το σύστημα χορήγησης διαβατηρίων εμβολιασμού αλλά και των νέων κανόνων που θα θεσπιστούν όσο αφορά τις μετακινήσεις αναζωπυρώνεται

Heathrow Airport, Terminal 5A, landside, Departures Level, check-in hall. Copyright BAA Airports Limited Strictly for BAA related articles only - strictly not for use in generic airport / aviation articles. Source: www.baa.com/medialibrary

Το μεγαλύτερο θέμα των επόμενων μηνών δεν θα είναι άλλο από το πώς θα ανοίξουν ξανά οι ταξιδιωτικοί προορισμοί σε εγχώριους και διεθνείς επισκέπτες. Και την ώρα που ο κόσμος παρακολουθεί με αγωνία την πορεία των εμβολιασμών, τη διενέργεια των τεστ και τα διαβατήρια εμβολιασμού, η αποτελεσματικότητα όλων αυτών αναμφίβολα θα παίξει κεντρικό ρόλο στην επικείμενη λήψη αποφάσεων από τις κυβερνήσεις.

Αυτό αναφέρεται στο πρόσφατο Skift Research Report, όπου καταγράφονται τα νέα δεδομένα με βάση τον Skift Recovery Index, δείκτη που δημιουργήθηκε από τη Skift για να παρακολουθεί το ποσοστό εμβολιασμού σε 22 χώρες, με σκοπό τη συσχέτισή του με την πορεία ανάκαμψης των ταξιδιών. Όπως προκύπτει, προς το παρόν λίγες μόνο χώρες ξεχωρίζουν καθώς ο συντελεστής συσχέτισης (r) είναι χαμηλός – στο 0,25  – που σημαίνει ότι υπάρχει μικρή συσχέτιση μεταξύ εμβολιασμών και των ταξιδιωτικών επιδόσεων).

Το εύρημα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, καθώς επί του παρόντος, η ύπαρξη ορισμένων παραγόντων, όπως των περιοριστικών μέτρων και των αλλεπάλληλων lockdown σε ορισμένες  χώρες, παίζουν καθοριστικό ρόλο στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, αλλά καθώς τα μέτρα ανά τον κόσμο θα αρχίσουν να αίρονται, η διάθεση εμβολίων φαίνεται πως θα επηρεάσει την ταξιδιωτική απόδοση.

Τους επόμενους μήνες η συζήτηση σχετικά με τις δοκιμές και τους εμβολιασμούς θα συνεχίσει να εξελίσσεται. Η τουριστική βιομηχανία θα θέλει να διαμορφώσει και να καθοδηγήσει αυτήν τη συζήτηση, καθώς εξαρτάται σημαντικά από ένα καλό αποτέλεσμα. Ο δείκτης του Skift Research, προβλέπει ότι το 2021 θα αφορά τα εξής:

Διαβάστε ακόμη:

Στα 41,6 δισ. ευρώ ο χαμένος τζίρος των επιχειρήσεων το 2020 λόγω πανδημίας

ΔΕΔΔΗΕ: 70.000 νοικοκυριά έπληξε στη Αττική το κύμα κακοκαιρίας – Αγώνας δρόμου για να αποκατασταθούν οι βλάβες (upd)

Η απρόσμενη εξομολόγηση του Μπιλ Γκέιτς: «Να γιατί χρειαζόμαστε εκατοντάδες Έλον Μασκ»

Exit mobile version