search icon

Τουρισμός

Παρίσι: Αυτά είναι τα 6 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε στην πόλη του φωτός

Γνωστοί ταξιδιωτικοί μύθοι που αν τους αφήσετε στην άκρη θα δείτε το αληθινό πρόσωπο της Πόλης του Φωτός

Eίναι κοινή παραδοχή: Όλα τα μέρη του κόσμου έχουν, με διάφορους τρόπους, συνδέσει την υπόσταση τους με μία σειρά από στερεότυπα και αντιλήψεις που αρκετές φορές απέχουν αρκετά από την πραγματικότητα.

Και είναι αλήθεια πως εάν θέλετε να ζήσετε πραγματικά μία χώρα, μία πόλη, ένα μικρό χωριό, να κατανοήσετε την καθημερινότητα των κατοίκων τους και να «ρουφήξετε» την ομορφιά τους δεν έχετε παρά να αφήσετε στην άκρη όλους τους αστικούς μύθους και να προσπαθήσετε να ανακαλύψετε το πραγματικό πρόσωπο κάθε προορισμού, αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από κάθε άλλο σημείο πάνω στον χάρτη.

Ανάμεσα σε όλα τα μέρη του κόσμου, το Παρίσι, τεράστιο και πανέμορφο, συναρπαστικό και υπερσύγχρονο, είναι πιθανότατα μία από τις μεγαλουπόλεις του πλανήτη που «σέρνουν» πίσω τους πιο αμφιλεγόμενους αστικούς θρύλους. Θεωρίες που αν τις ακολουθήσετε κατά γράμμα θα χάσετε αρκετά σημαντικά συστατικά από την πραγματική Πόλη του Φωτός.

Στην παρακάτω λίστα, λοιπόν, βρίσκονται συγκεντρωμένα 6 από τα πιο κλασικά στερεότυπα που ακολουθούν τη γαλλική πρωτεύουσα εδώ και ατελείωτους αιώνες και τα οποία καλό θα ήταν να αποφύγετε αν θέλετε να δείτε το υπέροχο Παρίσι να ξετυλίγει μπροστά στα μάτια σας την πιο ρεαλιστική πλευρά της ύπαρξής του.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο travel

Exit mobile version