search icon

Τουρισμός

Πλημμύρισε από τουρίστες η Αθήνα – Ρεκόρ επισκεπτών σε 4 νησιά (vid)

Την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, αναμένονται μισό εκατομμύριο τουρίστες από Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία αλλά και Κύπρο

Μπορεί στις γιορτές του Πάσχα, οι Αθηναίοι να εγκατέλειψαν μαζικά την πρωτεύουσα, αλλά η Αθήνα πλημμύρισε από τουρίστες που έφτασαν στη χώρα μας νωρίτερα από κάθε άλλη φορά.

Η τουριστική σεζόν άνοιξε με τους καλύτερους οιωνούς και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υποδεχθεί η χώρα μισό εκατομμύριο τουρίστες.

Αφιέρωμα του Guardian για το ανοδικό τουριστικό ρεύμα της Ελλάδας αντανακλά την προτίμηση και των Βρετανών στη χώρα μας.

Το Πάσχα, ο προάγγελος της τουριστικής σεζόν, έστειλε τα πιο αισιόδοξα μηνύματα.

Τις πρώτες ημέρες του Απριλίου η επιβατική κίνηση στα κορυφαία περιφερειακά αεροδρόμια, της Ελλάδας σε Ρόδο, Κέρκυρα, Χανιά και Κω ξεπέρασαν τα ποσοστά ρεκόρ του 2019.

«Οι πληρότητες σε δημοφιλείς προορισμούς κυμάνθηκαν πάνω από το 85%… Παρά τον πληθωρισμό, την ακρίβεια, έγινε μάχη για τα αεροπορικά και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, το σύνολο της οικονομίας που σχετίζεται με τον τουρισμό είναι ευχαριστημένοι» δήλωσε στο OPEN ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, αναμένονται μισό εκατομμύριο τουρίστες από Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία αλλά και Κύπρο. Το ερώτημα είναι αν ο ελληνικός τουρισμός καταφέρει να αντισταθμίσει τις αλλεπάλληλες κρίσεις που χτυπούν την ελληνική οικονομία.

Διαβάστε ακόμα:

Moody’s: Ισχυρές προοπτικές για τις τράπεζες – Περιορισμένη η ανάπτυξη της οικονομίας το 2022

Η υπεραξία της Chipita στην Mondelez International και ο ρόλος «κλειδί» που αποκτά

Φαινόμενο roller coaster στις ναυλαγορές φορτηγών και δεξαμενόπλοιων

Exit mobile version