Με το «καλημέρα» η Chipita συμβάλλει στην ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών της Mondelez International, όπως προκύπτει απ’ τα αποτελέσματα α’ τριμήνου που ανακοίνωσε χθες το βράδυ η πολυεθνική.

Συγκεκριμένα η Chipita είχε καθαρά έσοδα ύψους 152 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη 4 εκατ. δολ. στο α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε η Mondelez International.

Για το ντιλ, που ολοκληρώθηκε στις 3 Ιανουαρίου, η Mondelez International δέχθηκε χρεώσεις που συνδέονται με την εξαγορά ύψους 21 εκατ. δολ. ενώ άλλα 35 εκατ. δολ. δεσμεύθηκαν για τη διαδικασία ενσωμάτωσης της ελληνικής εταιρείας στις τάξεις της αμερικάνικης πολυεθνικής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newmoney, η πλήρης ενσωμάτωση που περιλαμβάνει και την εταιρική οντότητα της προϋπάρχουσας θυγατρικής της Mondelez στη χώρα μας (σσ σοκολατοποιία Παυλίδης κοκ) αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τα μέσα του καλοκαιριού. Γι’ αυτό εξάλλου και ήδη γίνονται αλλαγές στελεχών ενώ η επικεφαλής της θυγατρικής κα Κατερίνα Βλάχου αναμένεται να αποχωρήσει απ’ τη θέση της τον ερχόμενο Ιούλιο.

Σε κάθε περίπτωση το νέο σχέδιο της Mondelez International για τη χώρα μας έχει σε ρόλο «κλειδί» την Chipita με την οποία ήδη δρομολογούνται νέες προϊοντικές προτάσεις.

Η σημαντικότητα της τελευταίας στους σχεδιασμούς της πολυεθνικής υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ντιρκ Βαν ντε Πουτ υπογραμμίζεται και στις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιοποιήθηκαν χθες. «Η εξαγορά της Chipita προσφέρει ένα στρατηγικό συμπλήρωμα στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο της εταιρείας και προάγει τη στρατηγική της να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στην ευρύτερη αγορά των σνακ», αναφέρεται χαρακτηριστικά τονίζοντας παράλληλα την ηγετική θέση της Chipita στο κομμάτι του κρουασάν και των φουρνιστών σνακς.

Διαβάστε ακόμη:

Πόλεμος και στο αέριο: Ο Πούτιν άρχισε να κλείνει την «κάνουλα»

Έτοιμη για έξοδο στις αγορές η Αθήνα με επανέκδοση ομολόγου

«Μαγνήτης» για θέρετρα και resorts τα υδροπλάνα – Οι συνέργειες με κρουαζιέρα και αεροπορικές