search icon

Τράπεζες

Υπερκαλύφθηκε το διεθνές βιβλίο προσφορών της Πειραιώς

Από το premarketing είχε εκδηλωθεί υψηλό ενδιαφέρον που ξεπέρασε σημαντικά το μέγεθος της προσφοράς στο εξωτερικό - Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την ΑΜΚ – Στόχος η άντληση 1,38 δισ.

Σημαντική υπερκάλυψη από την πρώτη ημέρα της συνδυασμένης προσφοράς φαίνεται να επιτυγχάνει το βιβλίο προσφορών που πραγματοποιείται για τους ξένους επενδυτές στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου της Πειραιώς Financial Holdings.

Σύμφωνα με ξένα πρακτορεία (Bloomberg), για το διεθνές βιβλίο προσφορών της Πειραιώς Financial Holdings εκδηλώθηκε υψηλό ενδιαφέρον και ήδη έχει καλυφθεί το ζητούμενο ποσό που αφορά στους θεσμικούς επενδυτές. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες οι προσφορές κινήθηκαν σ’ όλο το εύρος τιμής διάθεσης (1 έως 1,15 ευρώ ανά μετοχή).

Η Goldman Sachs είχε αναφέρει σε note της από το πρωί ότι μα βάση το premarketing υπήρχαν ενδείξεις για έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές που υπερκάλυπτε κατά πολύ το μέγεθος της προσφοράς.

Το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε το προηγούμενο διάστημα ανέβασε τον πήχη για τα αντληθέντα κεφάλαια άνω του €1 δισ. Το διογκούμενο ενδιαφέρον αναμένεται να οδηγήσει σε θεαματική υπερκάλυψη της ΑΜΚ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές κινούνται ήδη γύρω στα 7 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται πότι, όπως έχει αναφέρει το newmoney, οι cornerstone investors της Πειραιώς έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ. Συγκεκριμένα, το Paulson & Co. Inc του John Paulson (σήμερα κατέχει ποσοστό 4,61%) θα συμμετέχει στην αύξηση με 265 εκατ. ευρώ, το Helikon Investments Limited με 75 εκατ. ευρώ, ενώ στα 40 εκατ. ευρώ θα είναι η συμμετοχή του Αριστοτέλη Μυστακίδη (σήμερα κατέχει 3,04% του μετοχικού κεφαλαίου). Αθροιστικά, οι Paulson, Μυστακίδης και Helikon δεσμεύονται να συμμετάσχουν με κεφάλαια 380 εκατ. Ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και εάν η τιμή διάθεσης ανέλθει στο ανώτατο εύρος (1,15 ευρώ), το Paulson & Co. Inc θα κατέχει ποσοστό 18,62%, το Helikon Investments Limited 5,22% και ο Αριστοτέλης Μυστακίδης 2,90%. Όλοι οι cornerstore investors δεσμεύονται με lock-up περίοδο 90 ημερών.

Αναφορικά με το ποσοστό του ΤΧΣ, θα διατηρήσει πέριξ του 27% του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς μετά την ΑΜΚ.

Την Παρασκευή το απόγευμα ολοκληρώνεται η ΑΜΚ και τότε θα ανακοινωθεί η τελική τιμή διάθεσης των νέων μετοχών που δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 1 ευρώ και ανώτερη από 1,15 ευρώ.

Το ύψος της αύξησης κεφαλαίου της Πειραιώς με συνδυασμένη δημόσια προσφορά σε Ελλάδα και εξωτερικό ανέρχεται μεταξύ 1,2 και 1,38 δισεκ. Ευρώ, με έκδοση 1,2 δισ. μετοχών.

Διαβάστε ακόμη:

Εστίαση: «Πράσινο φως» για άνοιγμα από τις 3 Μαΐου – Αλλάζουν οι ώρες κυκλοφορίας (upd)

Ιδιοκτήτες ακινήτων: Πώς θα δοθεί η προκαταβολή για τον Μάρτιο

Μυλωνάς: Εγκρίθηκε η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC έναντι €454 εκατ.

 

Exit mobile version