search icon

Τράπεζες

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την Τράπεζα Πειραιώς

Σε περίπτωση που ο SSM αποφασίσει τη μη πληρωμή των Cocos το Δημόσιο θα αποκτήσει το 61,3% της τράπεζας - Η Κυβέρνηση δεν θα παρέμβει στη λειτουργία της τράπεζας και δεν θα αλλάξει τη διοίκηση - Απόφαση για ιδιωτικοποίηση της Πειραιώς μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και αν είναι δυαντόν μέσα στο 2021

Κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για την Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συμμετείχαν ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης  Στουρνάρας, ο επικεφαλής οικονομικός Σύμβουλος Άλεξ Πατέλης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι θα περιμένουν ως τις 12 Νοεμβρίου ημέρα που ο SSM θα λάβει την απόφαση σχετικά με την πληρωμή ή μη των τόκων ύψους 165 εκατ. ευρώ των Cocos. Στο ενδεχόμενο που η απόφαση είναι αρνητική για την πληρωμή, τότε το Δημόσιο δια του ΤΧΣ θα αποκτήσει το 61,3% των μετοχών της Πειραιώς από 26,4% που ελέγχει σήμερα.

Σε αυτό το ενδεχόμενο η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να παρέμβει στη λειτουργία της τράπεζας και δεν σχεδιάζει ούτε καν τη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης. Η διοίκηση θα παραμείνει ίδια καθώς δεν προκύπτει ζήτημα κρατικής βοήθειας αφού το δημόσιο παίρνει μετοχές.

Η Κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα να μην δημιουργηθούν κανενός είδους αναταράξεις στο τραπεζικό σύστημα. Η κυβερνητική απόφαση σε αυτό το ενδεχόμενο είναι να ιδιωτικοποιηθεί και πάλι η Τράπεζα Πειραιώς το ταχύτερο δυνατόν, αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και αν είναι δυνατόν μέσα στο 2021

 

 

Exit mobile version