search icon

Τράπεζες

UBS: Πτώση 27% στα καθαρά κέρδη – «Πολύ δύσκολο» το α’ τρίμηνο

Tα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,1 δισ. δολ., από 1,57 δισ. δολ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο

Σημαντική πτώση 27% ανακοίνωσε στα καθαρά της κέρδη η UBS για το α’ τρίμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, με την ελβετική τράπεζα να αποδίδει το αποτέλεσμα αυτό στις πολύ δύσκολες συνθήκες στην αγορά.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,1 δισ. δολ., έναντι προβλέψεων του Reuters για 848 εκατ. δολ. Ωστόσο, το ποσό αυτό είναι χαμηλότερο από το 1,57 δισ. δολ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 7,2 δισ. δολ. από 8,2 δισ. έναν χρόνο πριν, η απόδοση ενσώματων περιουσιακών στοιχείων ανήλθε στο 9,8% από 13,5% πέρυσι, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 ανήλθε στο 13% από 13,1% πέρυσι.

Σύμφωνα με τον CEO, Sergio Ermotti, ήταν ένα τρίμηνο γεμάτο προκλήσεις ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από την ανθεκτικότητα των αποτελεσμάτων.
Το τμήμα διαχείρισης πλούτου της τράπεζας και η μονάδα επενδυτικής τραπεζικής ανακοίνωσαν πολύ χαμηλότερα λειτουργικά κέρδη σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2018, ήτοι $873 εκατ. από $1,1 δισ. πέρυσι.

Στην επενδυτική τραπεζική, τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν στα 221 εκατομμύρια δολάρια από 619 εκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο. Η UBS δήλωσε ότι αυτό οφείλεται στις εμπορικές προκλήσεις που υπάρχουν κυρίως στην Ευρώπη και την Ασία.

Exit mobile version