Τα σχέδια του για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) όσο και για την ελληνική αμυντική βιομηχανία συνολικά, ανέλυσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου εάν έχει έρθει η ώρα να παράγει η Ελλάδα τα δικά της αμυντικά συστήματα και τι είδους, ο κ. Δένδιας είπε ότι η ώρα έχει παρέλθει και ότι πολλά χρόνια πριν έπρεπε να μπορούμε να στηρίξουμε το μεγάλο οικοδόμημα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Δένδιας είπε μάλιστα ότι δεν χρειάζεται να εφεύρουμε τον τροχό και ότι υπάρχουν χώρες στην περιοχή μας που έχουν καταφέρει εξαιρετικά πράγματα όπως το Ισραήλ.

«Προφανώς μπορούμε να φτιάξουμε δικά μας drones. Από εκεί και πέρα, software, συντήρηση των οπλικών μας συστημάτων. Συντήρηση των αεροπλάνων που ήδη έχουμε. Συντήρηση των πλοίων που ήδη έχουμε. Δυνατότητα παραγωγής πυραύλων, δυνατότητα παραγωγής ρουκετών, δυνατότητα παραγωγής ραντάρ, δυνατότητα παραγωγής ασυρμάτων, δυνατότητα παραγωγής όπλων, δυνατότητα παραγωγής πυρομαχικών.

Όλα αυτά είναι απολύτως μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της χώρας μας. Και έχουμε και ένα ανθρώπινο κεφάλαιο το οποίο είναι ζηλευτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr