«Οι τρέχουσες εξελίξεις υπογραμμίζουν ακόμη ότι το ΝΑΤΟ είναι μια Συμμαχία αξιών και αρχών» ανέφερε σε μήνυμα του για τα 76 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Πρόσθεσε πως «με τη δημιουργία των πιο ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων στην ιστορία της Πατρίδας μας με την «Ατζέντα 2030», ενισχύουμε περαιτέρω το αποτύπωμά μας στο ΝΑΤΟ και συμβάλλουμε στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Δένδια:

«76 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ οι σημερινές προκλήσεις υπογραμμίζουν τη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας για τη Συμμαχία.

Οι τρέχουσες εξελίξεις υπογραμμίζουν ακόμη ότι το ΝΑΤΟ είναι μια Συμμαχία αξιών και αρχών. Μία Συμμαχία που οφείλει πρωτίστως να υπερασπίζεται τον σεβασμό των Συνθηκών, την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και την εδαφική ακεραιότητα των κρατών μελών, όπως επίσης τις αξίες της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.

Με τη δημιουργία των πιο ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων στην ιστορία της Πατρίδας μας με την «Ατζέντα 2030», ενισχύουμε περαιτέρω το αποτύπωμά μας στο ΝΑΤΟ και συμβάλλουμε στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε ακόμη:

Θεοδωρόπουλος (ΣΕΒ) στο newmoney για τους δασμούς: Τρία δεδομένα – μία στρατηγική για την επόμενη ημέρα

ΔΕΗ: Στα ραντάρ των διεθνών hyperscalers η τεχνολογική μεταμόρφωση της Δυτικής Μακεδονίας – Ουρά οι υποψήφιοι 

«Χειρότερο από το δυσμενέστερο σενάριο»: Η επόμενη ημέρα μετά τους δασμούς του Τραμπ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα