Αύξηση της εκλογικής δύναμης της Νέας Δημοκρατίας κατά 0,9% καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.
H Nέα Δημοκρατία στην εκτίμηση ψήφου ανέρχεται πλέον στο 27,3% από το 26,4% που βρισκόταν στην προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας τον Μάρτιο και κινείται κοντά στο περιβάλλον των ευρωεκλογών. Η Πλεύση Ελευθερίας βρίσκεται καθαρά στην 2η θέση με ποσοστό 15% ενώ το ΠΑΣΟΚ διολισθαίνει στο 12,5% από το 13,3% που είχε ένα μήνα πριν.
Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ελληνική Λύση που συγκεντρώνει 10,4% στην εκτίμηση ψήφου και ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,3%. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να πέφτει και είναι στην 6η θέση με ποσοστό 6,9% (έναντι 7,3% τον Μάρτιο) και ακολουθεί η Φωνή της Λογικής που κινείται οριακά πάνω από το εκλογικό όριο εισόδου στη Βουλή (3,1%). Σπαρτιάτες, Νίκη και Νέα Αριστερά κινούνται κάτω από το 3%.
Και στην μέτρηση της Metron η ανησυχία των πολιτών για την Ακρίβεια δείχνει να αυξάνεται και φθάνει στο 27% από το 24% τον προηγούμενο μήνα. Ακολουθεί η Οικονομία επίσης με 27% και η κρίση των Θεσμών στο οποίο εντάσσεται και το θέμα των Τεμπών πέφτει στο 10% από το 17% που ήταν τον Μάρτιο.
Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης το 25% έχει θετική γνώμη και το 69% αρνητική. Η αύξηση των ποσοστών της ΝΔ αποτυπώνεται και στην εικόνα του πρωθυπουργού καθώς οι θετικές γνώμες από 23% τον Μάρτιο βρίσκονται πλέον στο 27%.
Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι το γεγονός ότι στην αξιολόγηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι θετικές γνώμες περιορίζονται στο 9% και οι αρνητικές φτάνουν στο 83%.
Στις δημοτικότητες των πολιτικών προσώπων η κα Κωνσταντοπούλου είναι στην 1η θέση με 46%, ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 37% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 32%. Ωστόσο στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο πρωθυπουργός προηγείται με 15 μονάδες της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας (26% έναντι 11%). Ο Νίκος Ανδρουλάκης στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών χάνει επτά μονάδες.
Δείτε τη δημοσκόπηση














Διαβάστε ακόμη
Wall Street και TruthSocial στο μικροσκόπιο: Ο Τραμπ κατηγορείται για πιθανό insider trading
Παρά τους δασμούς η Prada εξαγοράζει τη Versace έναντι 1,38 δισ. δολαρίων
Η στρατηγική της Gap: Πώς αξιοποιεί την ιστορία της για να ενισχύσει τις πωλήσεις
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.