Οι προηγούμενες εβδομάδες είχαν πυκνές διεργασίες στο εσωκομματικό στερέωμα της ΝΔ και τα αποκαλυπτήρια του ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς» ήταν ένα σημαντικό ορόσημο.

Η ομιλία του ίδιου του κ. Σαμαρά, ο οποίος πάντα έχει αιχμές στον λόγο του, αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ιδίως μετά την αναθέρμανση της σχέσης του με τον Κώστα Καραμανλή. Την ίδια ώρα, παρών θα ήταν και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και όλες οι «φυλές» της ΝΔ, σε μια περίοδο αναταράξεων μετά την υπόθεση των υποκλοπών.

Ο κ. Σαμαράς μπορεί, λοιπόν, να έκανε μια πολιτικά αιχμηρή ομιλία με έμφαση τα θέματα που αναφέρεται παγίως, έστειλε, όμως, και ένα καθαρό μήνυμα ενότητας στην κατακλείδα της ομιλίας του. «Είμαστε η παράταξη που δίνει το παρόν σε κάθε δύσκολη στιγμή. Η παράταξη που οφείλει να δώσει τη μάχη των ιδεών, ενωμένη! Και εν όψει εκλογών, όποτε κι αν γίνουν. Και ανεξάρτητα από τις εκλογές…», είπε, αποσπώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα. Ο ίδιος, άλλωστε, όπως είχε από την Κυριακή γράψει το «ΘΕΜΑ», έλεγε στους συνομιλητές του ότι η ταυτόχρονη παρουσία Μητσοτάκη και Καραμανλή στην ομιλία του ήταν εχέγγυα ενότητας.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr