search icon

Πολιτική

Εκλογές 2023: Μεγαλώνει το προβάδισμα της ΝΔ – Παρουσία Καραμανλή η ομιλία Μητσοτάκη απόψε στη Θεσσαλονίκη

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές - Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στην καμπάνια της ΝΔ, επιμένοντας στο καθαρό μήνυμα του πρωθυπουργού περί αυτοδυναμίας

Στο τελευταίο 48ωρο της προεκλογικής εκστρατείας, μιας μακράς περιόδου που ατύπως ξεκίνησε από τις αρχές του έτους, η ΝΔ μπαίνει με ευκρινές δημοσκοπικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την ανάγνωση που κάνουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, τα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών υποδηλώνουν ότι η ψαλίδα το βράδυ των εκλογών μπορεί να ανοίξει περαιτέρω, καθώς η ΝΔ παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες δυναμική εισροής ψηφοφόρων, οι οποίοι προέρχονται και από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων, αλλά και από αυτή του ΠΑΣΟΚ.

 Η χθεσινή έρευνα της Alco είναι ενδεικτική της κατάστασης που τείνει να διαμορφωθεί, με τις δημοσκοπικές εταιρίες να παρουσιάζουν μια παρόμοια εικόνα.

Στην εκτίμηση ψήφου της Alco, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να κινηθεί μεταξύ 34,7% και 38,7%. Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 27,3% μέχρι το 31,3%. Το ΠΑΣΟΚ από το 7,8% έως το 9,8%, το ΚΚΕ από το 5,9% μέχρι το 7,9%, η Ελληνική Λύση από 2,7% μέχρι 4,5% και το ΜέΡΑ25 από το 2,6% μέχρι το 4,4%. Η ψήφος σε άλλα κόμματα εκτιμάται από 9,7% έως 12,7%. Πρακτικά, η μέση τιμή της εταιρίας είναι στο 36,9%, ενώ το ΣΥΡΙΖΑ στο 29,3%. Πιο σημαντική, όμως, είναι η εξής ανάγνωση: η Alco εκτιμά ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές και μάλιστα με μια διαφορά τουλάχιστον 3,4 μονάδων, καθώς το άνω όριο του ΣΥΡΙΖΑ (31,3%) απέχει ευκρινώς του κάτω ορίου της ΝΔ (34,7%).

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Exit mobile version