Για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε δύο ημέρες αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου σήμερα στις 11 το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας για μια «χαμηλών πτήσεων» σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, καθώς η Κουμουνδούρου δεν αναμένει κάποια ουσιαστική εξέλιξη ως προς τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης. Απεναντίας, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλαβε την κατά τα προβλεπόμενα διερευνητική εντολή και χαρακτήρισε «απρόσμενα οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα για εμάς» μετά την εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Υπό αυτό το πρίσμα, το βλέμμα όλων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι στραμμένο στην αυριανή ημέρα, όποτε και συνεδριάζει στις πέντε το απόγευμα η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία θα εκκινήσει με την ομιλία του κ. Τσίπρα και σε κλίμα ιδιαίτερα φορτισμένο, υπό το βάρος της συντριπτικής ήττας της περασμένης Κυριακής. Το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναμένεται να σαλπίσει αφενός την ταχεία ανασυγκρότηση των δυνάμεών του και αφετέρου την επαναχάραξη της εκλογικής στρατηγικής, μετά την αποτυχία του αφηγήματος της απλής αναλογικής, ενόψει των νέων εκλογών, στις 25 Ιουνίου.

Δεδομένης, ωστόσο, της ασφυκτικής πίεσης χρόνου, τα περισσότερα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναζητούν νέα «γραμμή αντεπίθεσης», αλλά και τρόπους να βελτιώσουν την επικοινωνιακή εικόνα του κόμματος, μετά την εκλογική του κατάρρευση. Μολονότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε το βράδυ των εκλογών «αλλαγές» υπό το βάρος του συντριπτικού αποτελέσματος, η κατεύθυνση αυτών δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, αν και από πλευράς ορισμένων στελεχών περνά -σχεδόν υποχρεωτικά- μέσα από την ανανέωση και της εικόνας της ηγετικής ομάδας.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr